21 Μαρ 2019

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΣΣΕΤΕ-ΣΥΕΤΕ


Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση των ΔΣ Συλλόγου Συνταξιούχων  ΕΤΕ (Λ.Γιαννακόπουλος,Β.Κωνσταντέλλος,Α.Σαρρής,Γ.Ξύδης,Μ.Πίγκος,Γ.Δημητρόπουλος,Β.Λεκκός) και ΣΥΕΤΕ (Γ.Μότσιος, Θ.Παπαγιάννης, Θ.Ντεκουμές, Ι.Αθανασάκης). Στη εποικοδομητική αυτή συνάντηση που είχε ενημερωτικό χαρακτήρα, συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

·         «572 περικοπή εφάπαξ» Ο πρόεδρος του ΣΥΕΤΕ μας ενημέρωσε ότι επίκειται άμεσα συνάντηση του προέδρου του ΤΑΠΕΤΕ κ.Π.Δασμάνογλου με τον δ/ντη των ΑΟΠΕΤΕ και υπηρεσιακούς παράγοντες προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες για την καταβολή των χρημάτων σύμφωνα μετά από δέσμευσή τους αλλά και μετά από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του Ταμείου.
·         Ενημέρωση από πλευράς ΣΥΕΤΕ για τη συμφωνία ΟΤΟΕ-Τραπεζών για την
υπογραφή της κλαδικής ΣΣΕ(ανακοίνωση ΟΤΟΕ νο 9/18.3.19 www.otoe.gr)
·         Στη συνέχεια έγινε αναφορά στην επικείμενη Επιχειρησιακή Σύμβαση η
διαδικασία της οποίας ξεκινάει άμεσα. Στο θέμα αυτό οι εκπρόσωποι του ΣΣΕΤΕ έθεσαν επιτακτικά το θέμα των Δανείων των συνταξιούχων(Στεγαστικά, καταναλωτικά κλπ οφειλές) προκειμένου να συμπεριληφθούν στη συμφωνία.
·         Ενημερώσαμε τους συναδέλφους του ΣYΕΤΕ για μια σειρά θέματα που εκκρεμούν και στην επίλυση των οποίων πρέπει να συμβάλλουν παρεμβαίνοντας αποφασιστικά:
      -Λογαριασμός Αποκατάστασης Τέκνων(προβλήματα μη εκταμίευσης λόγω ΕΦΚΑ, και διακοπής του ΛΕΠΕΤΕ)
     -Παράνομη διακοπή οικογενειακού επιδόματος στον ΛΕΠΕΤΕ για τους μετά το «νόμο Κατρούγκαλου» συνταξιούχους.
·         Τέλος οι εκπρόσωποι του ΣΣΕΤΕ ενημέρωσαν τους σφους του ΣΥΕΤΕ για την Παννατική συγκέντρωση στο ΤΙΤΑΝΙΑ και τις αποφάσεις του ΔΣ σχετικά με τις εξελίξεις για τον ΛΕΠΕΤΕ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ