1 Φεβ 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ….ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ


Στις 30/1/19 το Δ.Σ. του ΣΣΕΤΕ συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Πετρόπουλο, προκειμένου να συζητήσουμε μαζί του το θέμα του επανυπολογισμού των συντάξεων μας.

Ο υφυπουργός , παραβιάζοντας κατάφορα την ατζέντα , πρόταξε χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση το θέμα του ΛΕΠΕΤΕ λέγοντας επί λέξει: « Επειδή δεν αντέχω την αντιμετώπιση της φτώχειας των συναδέλφων σας, θα κάνω νομοθετική ρύθμιση και θα σας εντάξω στο Δημόσιο Επικουρικό Ταμείο (ΕΤΕΑΕΠ) ».

Τα μέλη του Δ.Σ. που παρευρίσκονταν αντέδρασαν  άμεσα και δήλωσαν την αντίθεση τους για την απόφαση του.

Στη συνέχεια  αναφέρθηκε για ένα δίλεπτο στον επανυπολογισμό λέγοντας «ότι εξετάζει το θέμα, σχετικά με το υπόμνημα που του έχουμε υποβάλει , αλλά υπάρχουν ορισμένα προβλήματα και θα καθυστερήσει » .

Αποχωρήσαμε και πραγματοποιήσαμε συνεδρίαση του Δ.Σ. , όπου αποφασίσθηκε να συναντηθούμε με τους συλλόγους  των ενεργεία συναδέλφων μας .

Την επόμενη μέρα 31/1/19 συγκεντρωθήκαμε διαμαρτυρόμενοι έξω από το υπουργείο προκειμένου να τον ξανασυναντήσουμε αλλά δήλωσε …….. ΑΠΩΝ.  Αμέσως μετά συναντηθήκαμε στα γραφεία του ΣΥΕΤΕ με το Προεδρείο του, στο οποίο επισημάναμε την αυθαιρεσία του υπουργού, την οποία μόνον όλοι μαζί , ενεργεία και συνταξιούχοι , (ΓΣΕΕ-ΟΤΟΕ-ΣΥΤΑΤΕ-ΣΕΠΕΤΕ-ΟΣΤΟΕ) μπορούμε να ανατρέψουμε και  τους ζητήσαμε τη χάραξη κοινής γραμμής . Αναμένουμε νεότερη συνάντηση.

Σήμερα 1/2/19, συναντηθήκαμε με τα Προεδρεία του ΣΥΤΑΤΕ και ΣΕΠΕΤΕ σε ενημερωτική σύσκεψη , τα οποία μας διαβεβαίωσαν για την πλήρη  συμπαράσταση και συμπαράταξη τους.

Τέλος αποφασίσθηκε αφενός με τη συνεργασία του Νομικού μας επιτελείου  η σύνταξη εξώδικης διαμαρτυρίας που θα αποσταλεί στον υφυπουργό προκειμένου να αποφευχθεί μία ενδεχόμενη αιφνίδια δυσμενής νομοθέτηση και αφετέρου συγκέντρωση την Τετάρτη 6/2/19 στα λουλουδάδικα της Βουλής  ώρα 10.30, για διαμαρτυρία στα πολιτικά κόμματα και επίδοση σε αυτά σχετικών με το θέμα μας φακέλων.

ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ – ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ – ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ