8 Νοε 2018

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ κ. Ι. ΠΟΡΤΟΥΛΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΠΕΤΕ ΜΑΣ & ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΤΗΣ 30/10/2018



Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ
Ομως η αλήθεια είναι σύμμαχός μας.
Δεν φοβόμαστε κανέναν & λέμε ΟΧΙ στα τελεσίγραφα.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΠΕΤΕ.

Συνάδελφοι συνταξιούχοι
Συνάδελφοι εργαζόμενοι
Συναντιόμαστε σήμερα, για μια ακόμη φορά, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, στο δρόμο του Αγώνα. Συναντιόμαστε, και πάλι εδώ σήμερα – σαν συμβολική παρουσία – μπροστά στο «ιστορικό κτίριο της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, που αφιερώσαμε τα καλύτερα χρόνια του εργασιακού μας βίου, οι πριν από μας, αλλά και οι σημερινοί εργαζόμενοι που έχουμε συνεισφέρει διαχρονικά τα μέγιστα για να γίνει η Τράπεζα μεγάλη και φυσικά όχι τα Γκόλντεν Μπόι που την έφεραν στα πρόθυρα της κατάρρευσης, μιας Τράπεζας που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την  ιστορία της ίδιας της Πατρίδας μας χρηματοδοτώντας όλους τους απελευθερωτικούς αγώνες της.
Φίλες /Φίλοι,
Επιλέξαμε να βρεθούμε και πάλι σήμερα στο δρόμο του αγώνα, για να μην βρεθούμε στο δρόμο της φτώχειας και της Κοινωνικής Απαξίωσης. Γιατί στο δρόμο αυτό θέλουν να μας οδηγήσουν οι πριν και οι νυν Διοικήσεις της ΕΤΕ, συνεχίζοντας το ΘΕΑΡΕΣΤΟ έργο του Φραγκιαδάκη, με την ανιστόρητη απόφασή τους να αποποιηθούν των υποχρεώσεών τους απέναντι στο Λογαριασμό.
Υποχρεώσεις που ΟΛΕΣ οι Διοικήσεις της Τράπεζας μέχρι σήμερα έχουν σεβαστεί γιατί δεσμεύονται από το χαρακτήρα του Λογαριασμού που είναι ΕΓΓΥΗΜΕΝΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ & ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ.
Η απειλή στρέφεται άμεσα, ενάντια στις 16.500 οικογένειες των συνταξιούχων , αλλά και στους εργαζόμενους, που αν και καταβάλλουν υψηλές εισφορές δε θα πάρουν ποτέ την παροχή του ΛΕΠΕΤΕ. Η κατάσταση αυτή πέρα από το ότι στραγγαλίζει, οικονομικά τα ήδη κατ΄ επανάληψη κουρεμένα εισοδήματά μας, σε όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια, μας βλάπτει σοβαρά, και την υγεία όλων μας.
Πυροδοτεί τη νάρκη για τη βιωσιμότητα του ΤΥΠΕΤ, αφού ο φορέας υγείας μας, θα στερηθεί πόρων περίπου 5εκ. Ευρώ σε ετήσια βάση που θα έχει σαν άμεση συνέπεια, τον κλυδωνισμό του Ταμείου Υγείας και τουλάχιστον την υποβάθμιση των παροχών υγείας, αν όχι και την «κατάρρευση» του Ταμείου.
Η επίθεση λοιπόν της Διοίκησης στρέφεται ευθέως και απειλεί τις ζωές όλων μας….Ο αγώνας μας δεν έχει επιστροφή…Είναι μονόδρομος…Είναι αγώνας επιβίωσης για μας και τις οικογένειες μας…Τον οφείλουμε τον αγώνα μας αυτό και σε όλους εκείνους που στήριξαν, διαχρονικά τις κατακτήσεις μας, και σήμερα δεν είναι κοντά μας…Για όλα τα παραπάνω….ΤΗ ΝΙΚΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ!!!!
Συνάδελφοι, φίλες και φίλοι
Θα ήθελα πραγματικά, να ευχαριστήσω όλους εσάς, για την μεγάλη συμμετοχή σας στη σημερινή συγκέντρωση.
Μιλάω όμως ταυτόχρονα σε ένα ακροατήριο, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟ, ΠΛΗΓΩΜΕΝΟ, ΑΔΙΚΗΜΕΝΟ που ζητάει Δικαίωση.
Η σημερινή μας συγκέντρωση συνάδελφοι οριοθετεί αλλά και σηματοδοτεί τη συνέχιση του Αγώνα μας, το επιβεβαιώνει η σημερινή σας παρουσία ΕΔΩ!!
Παρουσία που δυναμώνει, και καθοδηγεί την προσπάθεια μας και το έργο μας. Σας ευχαριστούμε για αυτό, με μια παράλληλη υπόσχεση, να συνεχίσουμε τον ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ, που αφορά, στο να διασφαλιστούν τα Ασφαλιστικά μας Ταμεία που με αγώνες και μεγάλες εισφορές κερδίσαμε. Είναι ένα αίτημα που συγκεντρώνει τις παραμέτρους του Δίκαιου και της ηθικής.
Η αλλαγή του Κοινωνικού Μοντέλου που επιχειρείτε είναι Εφιαλτική.
Πετσοκόβουν εφάπαξ. Αναδρομικά. Πετσοκόβουν συντάξεις όχι προνομιακές αλλά ανταποδοτικές. Είμαστε αγανακτισμένοι, είμαστε περιπλανώμενοι σε μια απέραντη Οδύσσεια. Μας μιλάνε για Δημοσιονομική πειθαρχεία μέχρι θανάτου (αυτοκτονίες αντιμετωπίζονται ως φυσικό φαινόμενο τα 8 τελευταία χρόνια). Αξιόλογοι συμπατριώτες μας, ενδεχομένως και συνάδελφοι μας συνωστίζονται στα συσσίτια. Μας λένε συνάδελφοι ότι η Ευρώπη αλλάζει. Οι Τράπεζες στηρίζονται!! Οι δανειολήπτες εξοντώνονται, η Ελλάδα θα πρέπει να είναι μέσα και εμείς έξω σε μια κοινωνία ΡΑΚΕΝΔΥΤΟΙ!!
Εμείς άλλη Ευρώπη οραματιστήκαμε την Ευρώπη των Λαών, της αλληλεγγύης και όχι των τοκογλύφων, Γερμανών και λοιπών Βορείων χωρισμένη σε Βόρειους και Νότιους.
Υπάρχει ένα όριο πέρα από το οποίο, απλώς δεν αντέχει άλλες περικοπές, και νέους φόρους. Για το μεγαλύτερο μέρος των συναδέλφων μας αυτό το όριο έχει ξεπεραστεί προ πολλού. Αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί.
Πιστεύω δε ότι η συμβολή του κάθε μέλους ξεχωριστά αλλά και συνολικά, οριοθετεί τις αναγκαίες προϋποθέσεις για θετικότερη πορεία στο μέλλον.
Πάρτε πίσω το τελεσίγραφο.
Κάτω τα χέρια από το ΛΕΠΕΤΕ.
Δεν περιμέναμε ότι θα είναι τόσο ανάλγητοι και αυτοί δεν περίμεναν ότι θα αντισταθούμε τόσο πολύ.
Η Διοίκηση της ΕΤΕ αυθαίρετα αναίτια και παράνομα δια του κ. Φραγκιαδάκη και τους συν αυτώ αποφάσισε την διακοπή της επικουρικής παροχής σε 16500 συναδέλφους. Υποχρεώσεις που ΟΛΕΣ οι προηγούμενες Διοικήσεις της Τράπεζας είχαν σεβαστεί γιατί δεσμεύονταν από τον χαρακτήρα του Λογαριασμού που είναι ΕΓΓΥΗΜΕΝΩΝ & ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ.
Για του λόγου το αληθές, θυμίζουμε την υπογραφή του κ. Πετρόπουλου νυν Υφυπουργού Εργασίας, ότι ο λογαριασμός είναι εγγυημένων & καθορισμένων παροχών. Οπως επίσης θυμίζουμε τις γνωμοδοτήσεις των επιφανών καθηγητών κ.κ. Κρεμαλή, Λεβέντη, Βλαχόπουλου του τεχνικού μας συμβούλου κ. Ρωμανιά και ιδίως του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου. Τα γραπτά μένουν και επιβεβαιώνουν ότι ο λογαριασμός είναι εγγυημένων και καθορισμένων παροχών.
Εχουν καταργήσει εντελώς την επικουρική παροχή και έχουνε μειώσει παράνομα και καταχρηστικά το σύνολο των μηνιαίων αποδοχών μας, κατά 45% από τον Νοέμβριο του 2017. Ένα χρόνο κρατά η ομηρία και οι εκβιασμοί της Εθνικής Τράπεζας σε βάρος 16.500 συνταξιούχων της και των οικογενειών τους. Ένα χρόνο κρατά η αδιαφορία της Κυβέρνησης για την οικονομική επιβίωσή μας. Κάθε Κυβέρνηση έχει καθήκον να υπερασπίζεται τους πολίτες αυτής της χώρας όταν αδικούνται κατάφορα από ανάλγητους εργοδότες και ξένα συμφέροντα και να μη παριστάνουν τον Πόντιο Πιλάτο.
Δεν περιμέναμε ότι οι πρώην εργοδότες μας θα μας έδιναν τέτοια γενναία «ανταμοιβή» για την εργασία που προσφέραμε τόσα χρόνια ως υπάλληλοι και στελέχοι της ΕΤΕ.
Δεν περιμέναμε ότι θα φανούν τόσο ανάλγητοι αλλά ούτε κι αυτοί περίμεναν ότι θα αντισταθούμε τόσο πολύ. Νόμιζαν ότι εφαρμόζοντας το δόγμα του Σοκ θα μας απελπίσουν γρήγορα ώστε να φτάσουμε στο έσχατο σημείο εξαθλίωσης και να παρακαλέσουμε κιόλας να εντάξουν τον Λογαριασμό μας στο θνησιγενές ΕΤΕΑΕΠ.
Νόμιζαν ότι είναι εύκολο να ξεφορτωθούν εν μια νυκτί τις υποχρεώσεις τους απέναντί μας και να καταστρέψουν ατιμωρητί τη ζωή μας. Δεν τους βγήκε όμως όπως τα υπολόγιζαν. Εμείς συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε στην αδικία με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτουμε όχι από πείσμα αλλά από ανάγκη.
Αλλωστε το ότι ο λογαριασμός είναι εγγυημένων και καθορισμένων παροχών είναι αξίωση που συγκεντρώνει τις παραμέτρους του δίκαιου και της ηθικής. Δεν αποτελεί προνομιακή μεταχείριση η υλοποίησή του. Δεν αντιβαίνει στο κοινό αίσθημα δικαίου και δεν συγκεντρώνει προϋποθέσεις εύνοιας. Το καθολικό αυτό αίτημα εργαζομένων και συνταξιούχων υπακούει και εναρμονίζεται στην αυτονόητη αρχή της Νομιμότητας αποκρούοντας τον ετσιθελισμό της Διοίκησης με την αστήρικτη όσο και παράνομη και άδικη μονομέρεια της μεροληπτικής στάσης της Διοίκησης της ΕΤΕ. Γιατί μέχρι σήμερα αυτό συμβαίνει. Πρωτοφανές και πρωτόγνωρο. Δυο μέτρα και δύο σταθμά.
Η Διοίκηση της ΕΤΕ επίμονα προκαλεί και παρανομεί.
Αγνοεί τις υποχρεώσεις της Τράπεζας που ισχύουν.
Αγνοεί την πραγματικότητα ότι ο Λογαριασμός από το 1949 είναι εγγυημένων και καθορισμένων παροχών.
Αγνοεί τις φωνές διαμαρτυρίας των μεγαλειωδών συγκεντρώσεων εργαζομένων και συνταξιούχων.
Αγνοεί Δικαστικές αποφάσεις.
Αγνοεί το πραγματικό συμφέρον της Τράπεζας.
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούμε τις ανατροπές που έχουν γίνει στη ζωή μας με την ισοπέδωση όλων όσων πετύχαμε τα τελευταία 60 χρόνια εργαζόμενοι και συνταξιούχοι.
Η Τράπεζα λειτούργησε συμφεροντολογικά καταπατώντας αρχές, αξίες και συμβατικές υποχρεώσεις.
Μια τρανή απόδειξη της ανάλγητης και αδίστακτης συμπεριφοράς της τράπεζας είναι η απουσία από την σκέψη της των 16500 συνταξιούχων που σήμερα στη συντριπτική πλειοψηφία τους δεν μπορούν να επιζήσουν και δεν μπορούν να πληρώσουν τη ΔΕΗ και τα δάνειά τους, αυτοί που πάντα ήταν συνεπείς.
Δεν σκεφθήκατε όμως καθόλου, κ. Μυλωνά, τις ποικίλες ποινικές ευθύνες που απορρέουν από τα πεπραγμένα της απελθούσης και της σημερινής Διοίκησης με τις παράνομες αποφάσεις που πήρε.
Για εμάς η προσφυγή στη Δικαιοσύνη αποτελεί ένα πόλο ελπίδας περιμένοντας καρτερικά τη δικαίωση.
Γνωρίζετε πολύ καλά κ. Διευθύνοντα ότι τα ελλείμματα του ΛΕΠΕΤΕ, δεν δημιουργήθηκαν εξαιτίας του επικουρικού βοηθήματος. Τα δημιουργήσατε εσείς με τις ατελείωτες εθελούσιες εξόδους, που αποστέρησαν από τον ΛΕΠΕΤΕ έσοδα χιλιάδων εργαζομένων που έφυγαν. Τα δημιουργήσατε εσείς με τις παχυλές αμοιβές αμέτρητων golden boys που δεν προσφέρουν τίποτα. Τα δημιουργήσατε εσείς με την καταστρεπτική διαχείριση, που ως Διοίκηση μοναδικά είχατε, αφού ποτέ δεν επενδύσατε σωστά, αφού πήρατε τα πλεονάζοντα αποθεματικά και καλύψατε αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου και διάφορες άλλες υποχρεώσεις της Τράπεζας.
Κύριε Διευθύνοντα, πέστε μας πως εξηγείτε εσείς προσωπικά το γεγονός, να είναι ελλειμματικός ένας λογαριασμός που θα έπρεπε σε κάθε περίπτωση να ήταν και να είναι πλεονασματικός λόγω του μεγάλου ποσοστού των καταβολών (12,5%) αλλά και του μεγάλου ποσοστού αποδόσεων (τα χορηγούμενα επιτόκια από το 1979 – 2001 ήταν σε διψήφια και τριψήφια νούμερα) και πράγματι μέχρι το 1998 δεν υπήρχε πρόβλημα, αντιθέτως ήταν πλεονασματικός (πλεόνασμα το 1996 ήταν 17,0 δις ΔΡΧ).
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν πολλάκις με τα διαθέσιμα του Λογαριασμού επικούρησης η Τράπεζα κάλυπτε τα ελλείμματα του Ταμείου κύριας σύνταξης που ήταν δια νόμου υποχρέωσή της. (Τραπεζική Οικονομοτεχνική Επιθεώρηση τεύχος 365) ενώ οι συνεχείς εθελούσιες από το 1996 με σημαντικά οικονομικά κίνητρα πρόωρης αποχώρησης και χωρίς να τηρούνται οι όροι του καταστατικού, επιδείνωσαν τα οικονομικά του.
Από τον Νοέμβριο 2017 η διοίκηση διέκοψε πλήρως την παροχή επικούρησης, επικαλούμενη οικονομικό άνοιγμα, όταν παράλληλα εξαγγέλλει υπερεπάρκεια κεφαλαίων (CT 1 = 17%). Με την ενέργειά της αυτή δημιούργησε, κάτι που οι προηγούμενες Διοικήσεις δεν είχαν διανοηθεί να πράξουν σεβόμενες το ρόλο της τράπεζας όχι μόνο, ως θεματοφύλακα της προστασίας του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου αλλά και της Ηθικής της συναλλακτικής ζωής.
 Δεν νοείται ισχυρή Εθνική Τράπεζα με σμπαραλιασμένους και κουρελιασμένους τους Συνταξιούχους αυτής, γεγονός που η Διοίκηση Φραγκιαδάκη και οι συν αυτώ πέτυχε με την απόφασή της να διακόψει την επικουρική παροχή από τον Νοέμβριο του 2017.
Δεν σεβάστηκε η Διοίκηση Φραγκιαδάκη & Μυλωνά τα συμφωνηθέντα από το 1995 του αείμνηστου από την Διοίκηση Γεώργιου Μίρκου, για την διασφάλιση του λογαριασμού επικούρησης και την καταβολή της ολάκερη στα πλαίσια της μετεργασιακής προστασίας των εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα.
Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η τραγική κατάσταση στο χώρο των συνταξιούχων.
Ο Σύλλογος Συνταξιούχων δε απαιτεί απολύτως τίποτα άλλο παρά μόνο την καταβολή της επικούρησής μας όπως αυτή ήταν από το Νοέμβριο του 2017, δεδομένου ότι ο Λογαριασμός Επικούρησης ΛΕΠΕΤΕ ήταν είναι και θα είναι λογαριασμός εγγυημένων & καθορισμένων παροχών γεγονός που δεν επιδέχεται αμφισβητήσεις.
Είναι ιερή υποχρέωση εργαζομένων & συνταξιούχων και Διοίκησης η διατήρηση του ΛΕΠΕΤΕ.
Το οφείλουμε σε όλους αυτούς που τον ίδρυσαν από το 1949 Διοίκηση & εργαζόμενοι.          
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ
ΜΑΣ ΒΛΑΠΤΕΙ.
ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ «ΛΙΘΟΒΟΛΗΣΟΥΜΕ» ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ!!!
Φίλες και φίλοι
Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι
ΟΤΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ & ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ.
 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΕ ΜΥΛΩΝΑΣ & ΣΙΑ.
ΤΟΝ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ ΤΟΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΠΑΡΑΘΥΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
ΚΥΡΙΕ ΜΥΛΩΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣ;
Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι μετά την παντελώς παράνομη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΤΕ με την παρεμπόδιση πλειάδα συναδέλφων μετόχων και ειδικά ο τρόπος αντιμετώπισης τους με τα ΜΑΤ, έχει ήδη κατατεθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου, κατά της Διοίκησης της ΕΤΕ και συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν δια του κ. Μυλωνά υποκρινόμενοι ότι έχουν πρόταση!!! Δηλαδή το απόλυτο τίποτα!  Ιδια ανάλγητη συμπεριφορά και για τα δάνεια. Αυτά όλα είναι γνωστά στους συναδέλφους μας. Είναι γνωστά και στην Κυβέρνηση που επιβάλλεται να πάρει ξεκάθαρη θέση στο πλευρό μας και να βοηθήσει να ξεπεραστεί σύντομα το απερίγραπτο δράμα το οποίο βιώνουμε.
Δεν αρκούν οι συμβουλές του τύπου «βρείτε τα μεταξύ σας».
Δεν ωφελεί κανέναν η πολιτική των ίσων αποστάσεων από τους θύτες και τα θύματα. Κάθε Κυβέρνηση έχει καθήκον να υπερασπίζεται τους πολίτες αυτής της χώρας όταν αδικούνται κατάφωρα από ΑΝΑΛΓΗΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ και ξένα συμφέροντα!!
Εμείς συνάδελφοι, είμαστε παρόντες στον πιο σημαντικό αγώνα που δίνουμε. Στην πιο μεγάλη προσπάθεια, που κάνουμε για την επιβίωσή μας. Φαίνεται ότι οι ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ & ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΕΦΕΡΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!! 
Φίλες & Φίλοι,
ΕΠΕΙΔΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.
Ηδη η μηνυτήρια αναφορά που κάναμε κατά της Διοίκησης είχε ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ με την παραπομπή τους. Θετικά αποτελέσματα έχουμε και με δικαστικές αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων και αγωγών.  
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ, ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΙ.
Το Δ.Σ με υψηλό αίσθημα ευθύνης υιοθετεί συγκεκριμένη στρατηγική αγωνιζόμενο για την
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΙΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ. ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΥΤΟ ΚΑΛΩ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ.
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. ΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ  ΜΕ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ, ΤΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝΕ. ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑΣΧΕΔΙΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΤΕ.      
Ο ΛΕΠΕΤΕ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ
ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΕΤΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙΣ.
Είναι ιερή υποχρέωση εργαζομένων και συνταξιούχων η διατήρηση του ΛΕΠΕΤΕ και του ΤΥΠΕΤ το οφείλουμε σε όλους αυτούς που τον ίδρυσαν το 1949 ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.
Συνάδελφοι, Φίλες & Φίλοι
Το μακρύ χέρι της Διοίκησης και της Κυβέρνησης που αυθαίρετα και παράνομα έβαλαν στη τσέπη μας, θα το κόψουμε προκειμένου να συνειδητοποιήσουν το έγκλημα που διαπράχθηκε σε βάρος των συναδέλφων μας. 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ