12 Οκτ 2018

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΛΜΗ, ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΠΕΤΕ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΛΜΗ, ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ
ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΠΕΤΕ
12 Οκτωβρίου 2018
Συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε τώρα ξανά μαζί σας σε 4 πόλεις της Περιφέρειας (Πάτρα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη ,Λάρισα και Κρήτη) και αργότερα στην Αθήνα, για να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις του αγώνα μας για το ΛΕΠΕΤΕ και για τις σχετικές ενέργειες και αποφάσεις του ΔΣ του Συλλόγου μας. Παράλληλα, θέλουμε να ανανεώσουμε την υπόσχεσή μας σε σας ότι αυτός ο αγώνας θα συνεχιστεί ανυποχώρητος μέχρι τέλους, μέχρι τη δικαίωσή μας.

Εδώ κι ένα ολόκληρο χρόνο η Διοίκηση της ΕΤΕ μας έχει στερήσει παράνομα ένα μεγάλο ποσό από τις αποδοχές μας. Ήταν κάτι που σχεδίαζε από καιρό σε βάρος μας. Βρισκόμαστε πλέον σε πλήρες αδιέξοδο. Υπάρχουν 16.500 οικογένειες που υποφέρουν και φοβούνται για το μέλλον. Δεν έχουμε όμως χάσει την πίστη στο δίκαιο αγώνα μας. Γι αυτό αντέχουμε και συνεχίζουμε. Διότι δεν έχουμε καμία άλλη επιλογή.

Καταθέσαμε ασφαλιστικά μέτρα, αγωγές και μηνυτήρια αναφορά κατά της ΕΤΕ. Όλες οι μέχρι σήμερα αποφάσεις των δικαστηρίων δεν μας ικανοποίησαν. Όμως μεγάλη νίκη ήταν αυτή που κερδίσαμε στις 2 αγωγές μας που συζητήθηκαν στις 17/9/2018. 659 συνάδελφοι (από Αθήνα και περιφέρεια) δικαιώθηκαν και θα επιστραφεί αναδρομικά για το διάστημα από το Νοέμβριο του 2017 έως τον Αύγουστο του 2018 ολόκληρο το ποσό εντόκως του ΛΕΠΕΤΕ που δικαιούνται. Οι νομικοί μας σύμβουλοι κ.κ Στρίμπερης, Καρούζος και καθηγητής Κρεμαλής που χειρίσθηκαν τα σχετικά δικόγραφα θα ενημερώσουν χωριστά τον καθένα από τους παραπάνω συναδέλφους με επιστολή και email. Ως αντίδικός μας η Τράπεζα υπέστη σοβαρό πλήγμα της αξιοπιστίας της.

Επιδιώξαμε διάλογο με την εργοδοσία. Όχι για να εγκαταλείψουμε τις θέσεις μας, όπως υποστηρίζουν μερικοί, αλλά για να διαπιστώσουμε αν υπάρχουν περιθώρια σοβαρής συζήτησης για την επιδιοκώμενη λύση. Παράλληλα, ζητήσαμε πάγωμα των δανείων των συναδέλφων μας. Δυστυχώς συναντήσαμε σε όλα τα θέματα την αδιαλλαξία και τον εμπαιγμό του  κ.Μυλωνά. Εμείς , θα επανέλθουμε για το θέμα αυτό δριμύτεροι.
Θέτουμε την Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα προ των ευθυνών τους για τη απαράδεκτη στάση της ΕΤΕ. Ζητάμε επίσης να σεβαστούν την απόφαση του ΣΤΕ για την αντισυνταγματικότητα των μνημονιακών περικοπών. Δεν είναι δυνατόν να μένει κανείς αδιάφορος ή αμέτοχος στην αδικία που γίνεται.

Στιις συναντήσεις που θα έχουμε μαζί σας στις περιοδείες μας θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά για τις μέχρι τώρα ενέργειές μας σχετικά με τον επανυπολογισμό των συντάξεων και τη συνάντησή μας με τον υφυπουργό κ.Α.Πετρόπουλο για το θέμα αυτό.
         
Επίσης, θα υπάρξει ενημέρωση για τις μνημονιακές περικοπές και τους νόμους που κρίθηκαν απο το ΣΤΕ αντισυνταγματικοί και για όποιον ενδιαφέρεται να προχωρήσει σε δικαστικές ενέργειες θα του χορηγηθούν σχετικά έγγραφα για δειυκόλυνσή του.

Συνάδελφοι των Αθηνών στις 30 Οκτωβρίου, ημέρα Τρίτη και ώρα 9.30 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοτζιά, μπροστά από το Κεντρικό  και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη για το ΛΕΠΕΤΕ, το ΤΥΠΕΤ και την ίδια τη ζωή μας.. Ο αγώνας μας θα είναι διαρκής από εδώ και πέρα και προς όλες τις κατευθύνσεις.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ