29 Αυγ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΓΙΑ ΛΕΠΕΤΕ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ : Α.Στρίμπερη, Ι.Καρούζου

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Αθήνα, 29-08-2018

*********

                Με καθυστέρηση 5 και πλέον μηνών εξεδόθη η υπ΄αριθμ 5721/2018 απόφαση του ΜΠρΑθηνών (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) στην υπόθεση ΛΕΠΕΤΕ.

                Για μια ακόμη φορά δυστυχώς επιβεβαιώθηκε η περιορισμένη τάση μερίδας Δικαστών του Πρωτοδικείου της Αθηνάς να αποφεύγουν την ουσιαστική αξιολόγηση ένδικων διαφορών – υποθέσεων ασφαλιστικών διαφορών μείζονος κοινωνικού ενδιαφέροντος.

                Με την απόφαση αυτή υιοθετήθηκε η άποψη απόρριψης των ασφαλιστικών μέτρων με το πρόσχημα της αναπόδεικτης κατεπείγουσας περίπτωσης για τους εκατοντάδες συνταξιούχους που παράνομα αποστερήθηκαν της Επικούρησης του ΛΕΠΕΤΕ.

                Ενημερώνουμε τους κκ αιτούντες – εντολείς μας, οτι από πλευράς μας υπήρξε πληρότητα των δικογράφων και των φακέλων της δικογραφίας, δηλαδή είχαν από μέρους μας προσκομιστεί όλα τα αναγκαία έγγραφα, μαρτυρική κατάθεση Γ.Ρωμανιά για το επείγον της υπόθεσης, που αντίθετα με ότι έκρινε ό δικάσας Δικαστής, αποδείκνυαν περίτρανα το αυτονόητο, την κατεπείγουσα περίσταση των αιτούντων και την αναγκαιότητα, να τους επιδικαστεί η επικούρηση του ΛΕΠΕΤΕ.

                Σε κάθε περίπτωση είναι βέβαιο ότι η εν λόγω απόφαση ουδόλως επηρεάζει το ουσιαστικό δικαίωμα των δικαιούχων του ΛΕΠΕΤΕ στην υπόθεση αυτή, η οποία – όπως έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει – θα κριθεί σε ανώτερο δικαστικό βαθμό.

                Οι διάφορες ανεύθυνες φωνές αποπροσανατολίζουν την έγκυρη πληροφόρηση των ενδιαφερομένων, απ’ ότι φαίνεται εξυπηρετούν και άλλα συμφέροντα, προσβάλλουν την νοημοσύνη, βλάπτουν το σύνολο των συνταξιούχων και γι’ αυτό θα πρέπει να αγνοούνται. Υπάρχει από μέρους μας σοβαρότητα και υπευθυνότητα στον χειρισμό των σχετικών ευαίσθητων υποθέσεων του ΛΕΠΕΤΕ με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των συνταξιούχων.

                Δεν ανεχόμεθα τον διασυρμό μας, την αμφισβήτηση του ήθους και του επαγγελματισμού μας, έχοντας το θάρρος να επισημάνουμε την πραγματικότητα για την υπόθεση του ΛΕΠΕΤΕ πέρα και έξω από οποιουσδήποτε λαϊκισμούς.