10 Ιουλ 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/7/2018


www.ssete.gr
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Δραγατσανίου 8- 105 59 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210 3232462,FAX: 210 3239658, e-mail: ssete@otenet.gr,

                                                                                           10 Ιουλίου 2018


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ Ε.Τ.Ε.

Για τον ΛΕΠΕΤΕ, το ΤΥΠΕΤ, τη Ζωή μας!

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ & ΩΡΑ 10.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία»)

Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε από προηγούμενα δελτία τύπου του Συλλόγου  μας,  το καυτό θέμα του ΛΕΠΕΤΕ μας βρίσκεται κολλημένο και δεν έχει τις απαιτούμενες από πλευράς τράπεζας εξελίξεις. Η απαράδεκτη, παρελκυστική τακτική της Διοίκησης, συνεχίζεται με την ίδια αναλγησία  και αδιαφορία.

Ο Σύλλογος  έχει επικεντρώσει τις προσπάθειες του, εν αναμονή μάλιστα και της απόφασης ασφαλιστικών μέτρων  για 4.000 περίπου συναδέλφους, στα ένδικα μέσα και στην προετοιμασία αντίδρασης κατά την επικείμενη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας.

Η Διοίκηση της Τράπεζας, θορυβημένη από την απόφαση του Συλλόγου μας να μπλοκάρει τις διαδικασίες της Γ.Σ. παίρνει για πρώτη φορά στην ιστορία  πρωτόγνωρες αποφάσεις για την διεξαγωγή της , ελπίζοντας να μην υπάρξει κόστος για αυτήν.

Έτσι αποφάσισε να πραγματοποιήσει την ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων της, μακριά από τους γνωστούς δικούς της χώρους, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία!! (ελπίζουμε να μην απαιτηθεί και επίσημο ένδυμα για τη συμμετοχή μας) πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα περιορίσει την παρουσία μας με ανορθόδοξους τρόπους.

Συνάδελφοι, ανεξάρτητα με τα  ενδεχόμενα τερτίπια της Διοίκησης της τράπεζας για τη διεξαγωγή της συνέλευσης (αναβολές και άλλα τέτοια) εμείς όλοι οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για μία ογκώδη παρουσία  σε αυτήν.

Αυτό σημαίνει ότι καταρχήν και άμεσα πρέπει όλοι να ενδιαφερθούμε για την απόκτηση, έστω και μικρού αριθμού μετοχών και στη συνέχεια να δηλώσουμε μέχρι τις 20/7/18 σε οποιοδήποτε κατάστημα της Εθνικής  τη συμμετοχή μας στη Γ.Σ, λαμβάνοντας οπωσδήποτε και το σχετικό δελτίο συμμετοχής .

Στη συνέλευση αυτή πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες  (να είμαστε εμείς αυτοί που θα γεμίσουμε την αίθουσα της γενικής συνέλευσης στη Μεγάλη Βρετάνια) προκειμένου να διατρανώσουμε τη διαμαρτυρία μας, για την αδικία που γίνεται σε βάρος 16.500 συνταξιούχων συναδέλφων μας, για να φωνάξουμε ότι δεν αντέχουμε άλλο τη φτωχοποίηση που ξαφνικά μετά από 70 χρόνια αποφάσισε ένας  Φραγκιαδάκης και συνεχίζει  ξεδιάντροπα ένας Μυλωνάς.

Το μακρύ χέρι  της  Διοίκησης και Κυβέρνησης,  που αυθαίρετα έβαλαν στην τσέπη  μας, θα το κόψουμε , προκειμένου να συνειδητοποιήσουν  το έγκλημα που διαπράχθηκε σε βάρος των  συναδέλφων μας.

Ο Σύλλογος αποφάσισε να καλέσει τη μέρα της Συνέλευσης όλους τους συναδέλφους, κέντρου και περιφέρειας , σε πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη  Μεγάλη Βρετάνια, στο Σύνταγμα, τόπο μεγάλης ιστορικής σημασίας για δημοκρατικές αποφάσεις.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα γίνει προσπάθεια εμπόδισής μας στην αίθουσα γιατί τότε οι συνέπειες δεν θα βαρύνουν το Σύλλογο μας. Οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας βγαίνουν ξανά στο δρόμο του αγώνα. Ο Σύλλογός θα υποστηρίξει και θα διευκολύνει τους συναδέλφους της περιφέρειας για να μη λείψει κανείς.

Ο ΛΕΠΕΤΕ είναι δικός μας λογαριασμός. Είναι εγγυημένων παροχών.

ΑΝΗΚΕΙ  σε μας και δεν μπορεί να τον πάρει κανένας.  

H Διοίκηση επίμονα προκαλεί και παρανομεί .

ΑΓΝΟΕΙ τις υποχρεώσεις της Τράπεζας που ισχύουν από το 1949.

 ΑΓΝΟΕΙ το πραγματικό συμφέρον της Τράπεζας.

Επειδή πιστεύουμε στο δόγμα ότι  τίποτα δεν μας χαρίζουν και όλα  κατακτώνται’ διαμηνύουμε στη Διοίκηση της Τράπεζας ότι αυτά που έχουμε κατακτήσει δεν θα τα ξεπουλήσουμε σε κανέναν .


ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ.

ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΧΥΡΑ ΜΑΣ

ΤΟΝ ΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΤΥΠΕΤ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.

ΤΗ ΝΙΚΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ.

Για τις λεπτομέρειες συμμετοχής των συναδέλφων στη Γενική Συνέλευση και τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει ιδιαίτερη ανακοίνωσή μας.