7 Μαΐ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 7/5/2018


                                     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
                           ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
           Δραγατσανίου 8,6ος όροφος Τηλ:2103232462-Fax:2103239658-Ιστοσελίδα: www.ssete.gr


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                                                                                   Αθήνα, 7/5/2018

Φαινόταν ότι ο κόμπος είχε φθάσει στο χτένι........

Ο σύλλογος μας το είχε αντιληφθεί αμέσως μετά την τελευταία συνάντηση με τους ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ – ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ (Πρόεδρο &  Διευθύνοντα Σύμβουλο) , στην ολομέλεια του Δ.Σ.  της Τράπεζας στις 28/3/18.

Η αντίδραση τους στην προσπάθεια μας να ενημερώσουμε τα ξένα μέλη του Δ.Σ., ήταν πρωτόγνωρη.  Όταν δηλώσαμε, ότι δεν θα αποχωρήσουμε αν δε δώσουμε  το ξενόγλωσσο κείμενο ενημέρωσης σε όλα τα παρόντα ξένα μέλη του Δ.Σ. διαπιστώσαμε ότι η διάθεση τους ήταν να μην επιτρέψουν την ενημέρωση αυτή  με κάθε τρόπο.  Η ένταση που ακολούθησε, η αναγκαστική διακοπή  του Δ.Σ. , η έξοδος των Μυλωνά & Φραγκιαδάκη εκ νέου και η παράκληση τους να αποχωρήσουμε, με την υπόσχεση της, μετά το Πάσχα άμεσης συνάντησης μας, σηματοδότησε και φανέρωνε ταυτόχρονα  την μεγάλη τους ανησυχία και αγωνία που τους διακατείχε, για να μην εκτεθεί διεθνώς η Τράπεζα.

Όταν  οι αγανακτισμένες και γεμάτες ένταση  φωνές του Προέδρου και των  υπόλοιπων μελών του Προεδρείου (Πορτούλας – Τζούλης – Πίσχινας-Κωνσταντέλος – Δημητρόπουλος - Ξύδης) , απευθύνονταν  στον  Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Φραγκιαδάκη, μπροστά στον Πρόεδρο Μιχαηλίδη  και με έμμεσους ακροατές όλους τους υπόλοιπους παρόντες του Δ.Σ. της Τράπεζας και αναφέρονταν στα ψεύδη, στην κωλυσιεργία και στην αναλγησία της Διοίκησης, όλοι ένοιωσαν,  ότι ο Διευθύνων  Σύμβουλος  ήταν  ήδη  σοβαρά  εκτεθειμένος.

Βέβαια η πληροφόρηση με το ξενόγλωσσο κείμενο επιτεύχθηκε μιά και πέρασε στα  ξένα μέλη  με ορθό και ανορθόδοξο τρόπο.

Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε!!!!  Πόσο θα άντεχε άλλωστε?

Όλα τα μέσα επικοινωνίας με σαφήνεια αναφέρουν, ότι οι ξένοι τον ανάγκασαν σε παραίτηση. Άρα ο σύλλογος μας έχει κάνει σωστά τη δουλειά του, αφού με σοβαρότητα και ευθύνη αντιμετώπισε επιτυχώς σε όλο το διαδραμόν διάστημα το πιο καυτό θέμα της ιστορίας του.

Απο την πρώτη στιγμή λειτούργησε στη λογική , ότι  “τίποτα δεν μας χαρίζουν και όλα κατακτώνται “. Το πιο ηχηρό μήνυμα που στείλαμε μέχρι σήμερα είναι ότι “ο ΛΕΠΕΤΕ είναι ακατάσχετος και δικός μας λογαριασμός”.

Καταρρίψαμε όλα τα επιχειρήματα του Φραγκιαδάκη για το ΤΧΣ , για το SSM & για τις εντολές των δανειστών , στους οποίους έριχνε την ευθύνη ο κ. Διευθύνων.

Καταγγείλαμε στην Κυβέρνηση που έπαιξε το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, τις ενέργειες του Φραγκιαδάκη και απο το βήμα της Βουλής έγινε παραδεκτό  από τον αρμόδιο Υπουργό, ότι ο κ. Διοικητής “δεν άσκησε σώφρονα πολιτική και διαχείριση¨.

Ο σύλλογος όμως αντιμετώπισε και καταστάσεις στο εσωτερικό του από μικρή μερίδα συναδέλφων των οποίων οι εκπρόσωποι δεν ήθελαν να πάμε σε διάλογο με τη Διοίκηση ούτε όταν αυτή δέχθηκε τον όρο μας για λύση του θέματος μόνον εντός του ΛΕΠΕΤΕ.

Πήγαμε στο διάλογο και δικαιωθήκαμε και έτσι αφαιρέσαμε από τον Φραγκιαδάκη τον ενδεχόμενο ισχυρισμό ότι μας κάλεσε σε διάλογο και δεν πήγαμε.

Από  την πλευρά μας , όλο αυτόν τον καιρό , ξεκαθαρίσαμε προς κάθε πλευρά ότι ο ΛΕΠΕΤΕ είναι λογαριασμός εγγυημένων παροχών και ότι δεν πάμε με τίποτα στο ΕΤΕΑΕΠ . Ταυτόχρονα ζητήσαμε και έλεγχο της διαχείρισης του ΛΕΠΕΤΕ από το 1949.

Δεν σταθήκαμε μόνον σε αυτά. Κινητοποιήσαμε τους συναδέλφους μας με τρόπο πρωτόγνωρο και εξαιρετικά επιτυχημένο. Μετά από πολλά χρόνια οι συγκεντρώσεις μας στην Κοτζιά και στο Μαξίμου,  γνώρισαν μία εκπληκτική επιτυχία εντυπωσιάζοντας το Πανελλήνιο.

Επειδή όμως η ανάλγητη συμπεριφορά του Φραγκιαδάκη δεν έβαζε ποτέ στη σκέψη του, τους 16.500 συνταξιούχους και τις ανηλλειμμένες  δανειακές υποχρεώσεις τους, στείλαμε εξώδικο σε αυτόν και στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της τράπεζας για πάγωμα τους.

Μπροστά στην συγκεκριμένη παράλογη συμπεριφορά της Τράπεζας  προχωρήσαμε και στη λήψη ποινικών μέτρων. Επίκειται η δίωξη των υπευθύνων.  Ήδη έχουν καταθέσει στον εισαγγελέα ως μάρτυρες κατηγορίας , ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας.

Αυτά τα αδικήματα, δυστυχώς γιαυτόν, θα τον ακολουθούν και θα τον δυσκολεύουν στην αναζήτηση της νέας εργασίας  του, τη στιγμή που έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα διεθνώς.

Τα έκανε θάλασσα και πρέπει να πληρώσει . Είναι και θα παραμείνει ένας και μοναδικός. Ένας ανεκδιήγητος Φραγκιαδάκης  που η ιστορία θα τον καταγράψει ως τον  μοναδικό Διοικητή που με το καταστροφικό του έργο, ισοπέδωσε εργαζόμενους και συνταξιούχους. 

Άλλωστε στα πολύ σημαντικά θέματα που είχε στην ευθύνη του ως Διοικητής της ιστορικής και μεγάλης Εθνικής Τράπεζας απέτυχε παταγωδώς.  

Το ποτήρι  λίγο ήθελε να  ξεχειλίσει και ξεχείλισε με το δικό μας θέμα, το ΛΕΠΕΤΕ μας.

Τώρα ανοίγει μία νέα σελίδα. Είναι η ευκαιρία για όλες τις πλευρές να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις. Ο στόχος είναι να αποφασισθεί αμέσως η καταβολή των καθυστερημένων επικουρήσεων  και ο νέος διευθύνων με διάθεση καλοπροαίρετη να ακούσει τα επιχειρήματα , τους ισχυρισμούς μας , να δει καλύτερα το όλο θέμα και με ειλικρινή διάλογο να καταλήξει σε αυτό που είναι νόμιμο , δίκαιο και ηθικό.

Στην προσπάθεια  βελτίωσης των οικονομικών στοιχείων της τράπεζας και του ΛΕΠΕΤΕ , ο σύλλογος μας μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες με καινοτόμες προτάσεις και ιδέες.

Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με συνέπεια και σοβαρότητα πάνω στους ίδιους άξονες που έχει χαράξει το Δ.Σ. του συλλόγου μας , περιμένοντας τις αποφάσεις των δικαστηρίων και τη νέα συνάντηση με τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους με ψηλό αίσθημα ευθύνης και μονόδρομο την συνεννόηση να αντιμετωπίσουμε τα εκρηκτικά προβλήματα που έχουμε μπροστά μας.



 Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ 

ΑΥΡΙΟ  ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ  ΠΛ. ΚΟΤΖΙΑ   ΩΡΑ 10 πμ

Κ Α Τ Ω   Τ Α   Χ Ε Ρ Ι Α   Α Π Ο   Τ Ο Ν   Λ Ε Π Ε Τ Ε