11 Απρ 2018

Απάντηση στο δημοσίευμα του Μανώλη Καψή για την επικούρηση στην ΕΤΕ του Νομικού Συμβούλου του Συλλόγου Αλεξάνδρου Στρίμπερη



Λίγη αιδώς δεν βλάπτει!!!

Θα περίμενα ο δημοσιογράφος Μανώλης Καψής πριν αναφερθεί στο δήθεν «έξτρα» επίδομα επικούρησης για τους συνταξιούχους ΕΤΕ να μελετήσει το εν λόγω κοινωνικό ζήτημα που αφορά 16.500 συνταξιούχους της ΕΤΕ και έπειτα να πάρει θέση για την επικούρηση αυτών και την πλήρη διακοπή της.

Κατ’ αρχήν πρέπει να επισημάνω στον κ. Μανώλη Καψή ότι δεν υφίσταται «έξτρα» επίδομα επικούρησης των συνταξιούχων της ΕΤΕ αλλά μια και μόνη επικούρηση που αυτοί έχουν και στα πλαίσια θεσμικής μάλιστα κατοχύρωσης για την μετεργασιακή τους προστασία.

Θα έπρεπε ο δημοσιογράφος Μανώλης Καψής να αναζητήσει αλλού την «τάξη» και την «συνετή διαχείριση στις Τράπεζες» και όχι στην υποχρέωση τους  να καταβάλλουν τα ελλείμματα που αυτές δημιούργησαν για την κάλυψη των θεσμοθετημένων μηνιαίων επικουρήσεων στους συνταξιούχους της ΕΤΕ.

Η διακοπή της επικούρησης για 16.500 συνταξιούχους της ΕΤΕ από τον σχετικό λογαριασμό συνάδει σε μια ευνομούμενη πολιτεία και μάλιστα όταν αυτή η πολιτεία ανεγνώρισε την αυτονομία αυτού του λογαριασμού και δεν έκανε καμία επέμβαση για την ένταξή του σε άλλο σύστημα επικουρικής ασφάλισης;

Aπασχόλησε τον κ. Μανώλη Καψή το γεγονός ότι η Εθνική Τράπεζα διαχειρίστηκε επί 70 έτη αυτόν τον λογαριασμό και πάνω από 10 έτη κάλυπτε τα σχετικά ελλείμματα που στην ουσία η ίδια δημιούργησε και μάλιστα δεν εμποδίστηκε από κανένα μνημονιακό νόμο και από καμία μνημονιακή υποχρέωση;

Αυτά έπρεπε να προβληματίσουν τον δημοσιογράφο Μανώλη Καψή και όχι οι λαϊκισμοί τύπου «όλα τα «έξτρα» κόπηκαν…τέρμα η επιχορήγηση».

Εγώ θα του συνιστούσα να ερευνήσει τα κάθε λογής θαλασσοδάνεια και τις σπατάλες που έγιναν από τις Τράπεζες και την Εθνική Τράπεζα κόντρα στην ανάπτυξη και στην μεγέθυνση του ΑΕΠ και της παραγωγικής οικονομίας και μετά ξανασυζητάμε!!!