28 Μαρ 2018

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ κ. ΠΟΡΤΟΥΛΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 22/3/2018


Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ.

ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ κ. ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ
ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ

Συνάδελφοι   Γειά σας

Είμαστε και πάλι εδώ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. 

Παρόντες στον πιο σημαντικό αγώνα που δίνουμε.

Στην πιο μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για την επιβίωση μας.

Τα σχέδια του Φραγκιαδάκη δεν θα περάσουν. Θα μείνουν στα χαρτιά ή καλύτερα στον πίνακα που μας παρουσίασαν.

Φίλες και φίλοι, 

Επειδή πιστεύουμε στο δόγμα ότι «τίποτα δεν μας χαρίζουν και όλα κατακτώνται» διαμηνύουμε στον κ. Φραγκιαδάκη ότι αυτά που έχουμε κατακτήσει δεν θα τα ξεπουλήσουμε σε κανέναν.

Ο ΛΕΠΕΤΕ είναι δικός μας λογαριασμός
 και είναι  ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΣ.

Συνάδελφοι πρέπει να δώσουμε σε όλους να καταλάβουν ότι τα δεινά που έχουμε και εμείς φορτωθεί, μαζί με όλο το Ελληνικό λαό, εξαιτίας των μνημονιακών Κυβερνήσεων, δεν μας επιτρέπουν να στερηθούμε ούτε ένα ευρώ από τον μεταμισθό που μας δίνει ο ΛΕΠΕΤΕ από το 1949.

Η αναλγησία του κ. Φραγκιαδάκη που μας οδηγεί στην παραπέρα φτωχοποίηση μας και στην κοινωνική απαξίωση μας πρέπει να σταματήσει.

Πριν τον εκπαραθυρώσουν, όπως φημολογείται, έχει την ευκαιρία να εξιλεωθεί και να πράξει τα νόμιμα.

Να αφήσει ήσυχο τον ΛΕΠΕΤΕ και να δώσει εντολή για άμεση απόδοση των καθυστερημένων επικουρήσεων από το Δεκέμβρη μέχρι σήμερα.

Φίλοι μου,
Η συγκέντρωση μας σήμερα δίνει μια απάντηση στην αδιαφορία του και στην ανευθυνότητα του.

Δείχνει όμως ταυτόχρονα, ότι ο αγώνας μας αυτός είναι μονόδρομος . Δεν υπάρχει επιστροφή. Είναι αγώνας για όλους εμάς και τις οικογένειες μας. Είναι αγώνας επιβίωσης και μόνον. Είναι αγώνας που οφείλουμε σε όλους αυτούς, που διαχρονικά στήριξαν τις κατακτήσεις μας.

Και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό συνάδελφοί μου. Πρέπει να εκθέσουμε και τον Φραγκιαδάκη και τη Διοίκηση του.

Πρέπει να  την εκθέσουμε και να την καταγγείλουμε, γιατί είναι μια διοίκηση που ψευδολογεί και κινδυνολογεί. Ντροπή της !!!
Φτάσαμε μέχρι τις Βρυξέλες για να διαπιστώσουμε ότι όλα τα επιχειρήματα του Φραγκιαδάκη ήταν ψεύτικα.

Το SSM και το ΤΧΣ όχι μόνον δεν έχουν δώσει τέτοιες εντολές αλλά δεν έχουν και ιδέα για όλα αυτά που επικαλείται ο κ. Φραγκιαδάκης.

Αν νομίζει ο κ. Διευθύνων ότι μπορεί να διασπαθίζει τα χρήματα του ΛΕΠΕΤΕ σε διάφορα προγράμματα διαφήμισης ή να καλύπτει τους υπέρογκους μισθούς των πολυπληθών golden boys, είναι γελασμένος.

Ένας Διευθύνων Σύμβουλος που διοικεί την Εθνική Τράπεζα, την μεγαλύτερη και πιο ιστορική Τράπεζα της Ελλάδας και φθάνει σε σημείο να ισχυρίζεται ότι θα πτωχεύσει, με το ασήμαντο ποσό των 100 εκατομμυρίων όπως έχει υποχρέωση ετησίως για τον ΛΕΠΕΤΕ, ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ .

Παραιτείται ακόμη κ. Φραγκιαδάκη και όταν η Κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα της Ελληνικής Βουλής ρίχνουν σε σας αποκλειστικά την ευθύνη και σας καταλογίζουν ότι δεν ασκήσατε « σώφρονα πολιτική και διαχείριση».

Συνάδελφοι,
ας έλθουμε όμως και λίγο στα δικά μας.

Γιατί ευθύνες έχουμε και εμείς συνάδελφοι. Η διαφοροποίηση κάποιων στη στρατηγική που έχει χαράξει ο σύλλογος με τις ειλημμένες αποφάσεις του Δ.Σ, έχει δημιουργήσει σύγχυση σε μερίδα συναδέλφων οι οποίοι το μόνο που επιζητούν είναι η ενότητα και η ομοψυχία προκειμένου να προκύψει ένα θετικό αποτέλεσμα για όλους μας.

Μας κατηγόρησαν οι ελάχιστοι αυτοί που μόνιμα διαφωνούν, γιατί πήγαμε στον διάλογο.
Πήγαμε λοιπόν και δικαιωθήκαμε.

Δικαιωθήκαμε γιατί αφαιρέσαμε τον ισχυρισμό της διοίκησης ότι «μας κάλεσε και δεν πήγαμε σε διάλογο».

Δικαιωθήκαμε γιατί εμείς προσήλθαμε καλόπιστα στην επιτροπή διαλόγου, με τρεις κόκκινες γραμμές και τελικά τους ξεμπροστιάσαμε, τους αποκαλύψαμε.

Πιο συγκεκριμένα : Πρώτον, ξεκαθαρίσαμε, ότι ο ΛΕΠΕΤΕ δεν είναι Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης αφού ποτέ δεν υπήρξε σχετικός ιδρυτικός νόμος. Απεναντίας είναι λογαριασμός και μάλιστα εγγυημένων παροχών.

Δεύτερον, τονίσαμε ότι ο Σύλλογος δεν συζητεί καμία πρόταση για μεταφορά των συνταξιούχων στο ΕΤΕΑΕΠ.

Τρίτον, θέσαμε το ζήτημα της χρήσης των αποθεματικών από την τράπεζα , διαχρονικά από το 1949.

Με ειλικρίνεια, ευθύνη και εντιμότητα μιλήσαμε τη γλώσσα της αλήθειας.

Ζητήσαμε από τον κ. Μυλωνά προτάσεις στηριγμένες σε λογιστικά και αριθμητικά στοιχεία, κάτι που αρχικά δέχθηκε και λίγες μέρες μετά αρνήθηκε επικαλούμενος την εισήγηση των δικηγόρων της τράπεζας .

Έτσι μόνον μπορούμε να αποδεικνύουμε την αλήθεια των προθέσεων του Φραγκιαδάκη και τις ψευτιές του.

Έτσι αποκαλύφθηκε ότι η Διοίκηση της τράπεζας χωρίς καμία συνεννόηση με τη Κυβέρνηση εισηγήθηκε τον Ιούλιο του 17 , πράγματα που μόνο στη φαντασία της είχε.

Έτσι αποδείξαμε ότι η τράπεζα λειτούργησε συμφεροντολογικά καταπατώντας αρχές, αξίες και συμβατικές υποχρεώσεις.

Μία τρανή απόδειξη της ανάλγητης και αδίστακτης συμπεριφοράς της τράπεζας είναι η απουσία από τη σκέψη της των 16.500 συνταξιούχων που σήμερα στην συντριπτική πλειοψηφία τους δεν μπορούν να επιζήσουν, που δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνεια τους ούτε καν τη ΔΕΗ τους. Για το θέμα αυτό στείλαμε εξώδικο ζητώντας το πάγωμα τους και όχι μόνο.

Η προσφυγή μας στα δικαστήρια αποτελεί ένα πόλο ελπίδας περιμένοντας τη δικαίωση που όμως μπορεί να αργήσει.

Ρίξαμε το βάρος μας σε αυτή την προσπάθεια. Περιμένοντας την απόφαση των ασφαλιστικών τον Μάιο προχωρήσαμε στη παραπέρα εκδίκαση ακόμη 3.500 αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων.

Συνεχίζουμε την κατάθεση των αγωγών με πρώτες αυτές που προσδιορίσθηκαν για τον μήνα Μάιο.

Στείλαμε αυστηρό εξώδικο στον Φραγκιαδάκη με συνκοινοποιούμενο έγγραφο την μηνυτήρια αναφορά και κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό, και στον Υπουργό Οικονομικών.

Ηδη εγώ και ο Γενικός Γραμματέας κ. Τζούλης, ως εκπρόσωποι του συλλόγου, καταθέσαμε στον εισαγγελέα για την υποβληθείσα μήνυση στον κ. Φραγκιαδάκη.

Οσον αφορά τον κ. Πετρόπουλο, μετά από τις δηλώσεις του στα κανάλια, του θυμίζουμε την υπογραφή του, ότι ο λογαριασμός είναι εγγυημένων παροχών. Τα γραπτά μένουν.

Συνάδελφοι, το Δ.Σ. έχει πράξει στο ακέραιο το καθήκον του.

Η ευθύνη που μας δώσατε από τις τελευταίες εκλογές και μετά, μας προσθέτει ακόμη μεγαλύτερες ευθύνες για συνέχιση ενός αγώνα που δεν θα σταματήσει αν δεν δικαιωθούμε.

Σήμερα θα πάμε στο ΜΑΞΊΜΟΥ.
Θα βροντοφωνάξουμε και εκεί για το δίκιο μας. Θα πούμε στον Πρωθυπουργό, ότι πρέπει να σταματήσει να παίζει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου.

Έχει και η Κυβέρνηση ευθύνη για τους 16.500 συνταξιούχους που ξαφνικά με απόφαση του Φραγκιαδάκη έχασαν το 45% του μηνιαίου μισθού τους.
Ας φωνάξουμε λοιπόν όλοι μαζί .

ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΠΕΤΕ
ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ, ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΣ
ΔΕΝ ΣΟΥ ΧΡΩΣΤΑΜΕ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ