21 Μαρ 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 22/3/2018





Αθήνα 20/3/2018

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Πέμπτη 22 Μάρτη 2018, ώρα 11.00 π.μ.
στο Κεντρικό Κατάστημα της Ε.Τ.Ε.(Πλ. Κοτζιά)
και ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

24ωρη Πανελλαδική Απεργία των Εργαζομένων στην ΕΤΕ


Η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας από το Νοέμβριο του 2017,αυθαίρετα, αναίτια και παράνομα έκοψε την παροχή της επικούρησης από 16.500 συνταξιούχους και τους οδηγεί σε πλήρη φτωχοποίηση και κοινωνική απαξίωση.

Με στόχο την απαλλαγή της Εθνικής Τράπεζας από τη θεσμική της υποχρέωση  απέναντι σε εργαζόμενους και συνταξιούχους, η Διοίκηση της Ε.Τ.Ε., θέτει σε κίνδυνο το εισόδημα και τα δικαιώματα όλων των συνταξιούχων και των εργαζομένων - ασφαλισμένων στον Λ.Ε.Π.Ε.Τ.Ε. και στο Τ.Υ.Π.Ε.Τ. και, ταυτόχρονα, δημιουργεί γενικευμένη ανασφάλεια και επικίνδυνη αναστάτωση στην λειτουργία της Τράπεζας.

Επιλέγουμε να βγούμε -μαζί με τις  οικογένειές μας - στο δρόμο του αγώνα  προκειμένου να μην βρεθούμε στο δρόμο της φτώχιας και της κοινωνικής απαξίωσης. Όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για να αποτρέψουμε τη διάλυση του ΛΕΠΕΤΕ, την κατάρρευση του ΤΥΠΕΤ και το γκρέμισμα της ίδιας μας της ζωής.

Καλούμε τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να αναλογισθεί τις ευθύνες της. Να πληρώσει άμεσα τις επικουρικές παροχές 16500 οικογενειών και να σεβαστεί τον Κανονισμό του Λ.Ε.Π.Ε.Τ.Ε. -που είναι λογαριασμός εγγυημένων παροχών.

Καλούμε την Κυβέρνηση να πάψει πια να παίζει τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και να ασχοληθεί σοβαρά με το κοινωνικό πρόβλημα της φτωχοποίησης 16.500 οικογενειών συνταξιούχων της ΕΤΕ.

 Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα  
          Ενότητας και Αγώνα  
 Προασπίζουμε τον ΛΕΠΕΤΕ και το ΤΥΠΕΤ
ΤΗ ΝΙΚΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ
ΤΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΤΟΥ  Σ.Σ.Ε.Τ.Ε.