22 Φεβ 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ κ. ΡΩΜΑΝΙΑ, ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΕ ΛΕΠΕΤΕ 22/2/2018


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χθες, 21/2/18 ο κ. Γιώργος Ρωμανιάς, εντολοδόχος τεχνικός μας σύμβουλος στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης με τη Διοίκηση της Τράπεζας για τον ΛΕΠΕΤΕ, ενημέρωσε, αρχικά τα μέλη του Δ.Σ και εν συνεχεία όλους τους συναδέλφους που παρευρίσκονταν στα Γραφεία του Συλλόγου.
Αναφερόμαστε επιγραμματικά στα κυριότερα σημεία της ενημέρωσης του κ. Ρωμανιά, από τη συμμετοχή του στις δύο, μέχρι τώρα, συνεδριάσεις της εν λόγω Επιτροπής.
  1. Η Τράπεζα, δια των εκπροσώπων της, επανέλαβε τις θέσεις της περί ΕΤΕΑΕΠ και Επαγγελματικού Ταμείου, καθώς και ότι αδυνατεί να συνεχίσει να καταβάλλει το σύνολο της επικούρησης, όπως το έπραττε μέχρι και το Νοέμβριο 2017. Απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα στοιχεία, ενώ μίλησε αορίστως και για δυνατότητα τριμερούς χρηματοδότησης του ¨νέου σχήματος¨ ( ΕΤΕ, Δημόσιο, εισφορές ).
  2. Ο κ. Ρωμανιάς, στο πλαίσιο της εντολής που του έχει δώσει το Δ.Σ, αντέκρουσε έντονα την τοποθέτηση της Τράπεζας, καθώς και όλες τις αιτιάσεις με τις οποίες επιχείρησε να αιτιολογήσει την τοποθέτησή της.
  3. Ο κ. Ρωμανιάς απαίτησε να μην επαναληφθεί από εκπρόσωπο της Τράπεζας ότι ο ΛΕΠΕΤΕ παρέχει «επικουρικές συντάξεις». Επισήμανε ότι ο ΛΕΠΕΤΕ είναι Κοινός Έντοκος  Καταθετικός Λογαριασμός. Δήλωσε δε ότι θα συνεχίσει να συζητάει, στο πλαίσιο της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης, μόνο εντός του ΛΕΠΕΤΕ ως Λογαριασμού Εγγυημένων Παροχών.
  4. Ζήτησε από τους εκπροσώπους της Τράπεζας, στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής, που έχει ορισθεί για την Παρασκευή 2/3/18, να προσκομίσουν συγκεκριμένες γραπτές προτάσεις.
Επί πλέον σας ενημερώνουμε για τα εξής.
α. Κατά τη συνεδρίαση της Διαχειριστικής Επιτροπής του ΛΕΠΕΤΕ στις 20/2/18 δεν ελήφθη, για άλλη μια φορά, απόφαση για την καταβολή από την Τράπεζα του συνόλου των οφειλόμενων επικουρήσεων, όπως παγίως διεκδικούμε.
  β. Η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση των Προεδρείων ΣΣΕΤΕ, ΣΥΕΤΕ, ΣΥΤΑΤΕ ΣΕΠΕΤΕ, ΤΥΠΕΤ, με κύριο θέμα την επαναβεβαίωση των διακηρυγμένων κοινών θέσεών μας για τον ΛΕΠΕΤΕ και την χάραξη ενιαίου πλαισίου διαπραγμάτευσης από συνταξιούχους και εργαζόμενους κατά τις επόμενες συνεδριάσεις της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης, αναβλήθηκε  με πρωτοβουλία των εργαζομένων για την προσεχή Τρίτη 27/2/18.