4 Ιαν 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
4 Γενάρη 2018
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ
Ο Σύλλογός μας όπως γνωρίζετε, έχει συγκροτήσει ομάδα έγκριτων νομικών πλαισιωμένη από εξειδικευμένους Καθηγητές Πανεπιστημίου με σκοπό την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός μας ενώπιον της ελληνικής διοικητικής και ποινικής Δικαιοσύνης αλλά και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αν προκύψει ανάγκη.
Σε διαδοχικές  συσκέψεις με το νομικό μας επιτελείο και ειδικότερα σήμερα 4/1/18 σε πολύωρη συνεδρίαση του Προεδρείου αποφασίστηκαν χρονικά οι ακόλουθες ενέργειες:
1)      Η Κατάθεση μέχρι 10/1/18 σειράς δικογράφων αιτήσεων ( τουλάχιστον 1.000 συναδέλφων) για ασφαλιστικά μέτρα, με ταυτόχρονα αιτήματα προσωρινών διαταγών ώστε να υποχρεωθεί η Εθνική Τράπεζα να συνεχίσει να καλύπτει προσωρινά,  τα ελλείμματα του ΛΕΠ ΕΤΕ, όπως έπραττε μέχρι τώρα καθώς επίσης και να μας επιδικαστούν προσωρινά οι απολαβές επικούρησης που μέχρι σήμερα έχουμε αποστερηθεί.
2)      Η Σύνταξη μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου , ενώπιον του Εισαγγελέα του Α. Π. για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών στην πρόκληση βλάβης στο ΛΕΠΕΤΕ που η Εθνική Τράπεζα με την τακτική της έχει προκαλέσει, μέχρι 20/1/18
3)      Η Κατάθεση αγωγών για ένα έκαστο των μελών μας με αίτημα να υποχρεωθεί η Τράπεζα να συνεχίσει να καλύπτει προσωρινά, τα ελλείμματα του ΛΕΠΕΤΕ, όπως έπραττε μέχρι τώρα και να μας καταβληθούν οι αποστερημένες αποδοχές επικούρησης από το ΛΕΠ ΕΤΕ μέχρι τέλος τρέχοντος μηνός
4)      Η Προετοιμασία συζήτησης των ασφαλιστικών μέτρων στις 17/1/18
5)      Υπενθυμίζουμε ότι ήδη έχουν σταλεί εξώδικες καταγγελίες προς τον  κ. Λεωνίδα Φραγκιαδάκηκαι και τα λοιπά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αναδεικνύοντας την ποινική διάσταση του θέματος ΛΕΠ-ΕΤΕ.
Συνάδελφοι, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η συσπείρωση στο Σύλλογό μας, όλων μας , είναι επιτακτική ανάγκη και στηρίζει τη νομική προσπάθεια ,μαζί με την συνδικαλιστική δράση, για την προάσπιση των δίκαιων αιτημάτων μας που ο Σύλλογός μας έχει ξεκινήσει. Έχοντας αποφασίσει να συνεργαστούμε με έγκριτους νομικούς και εργατολόγους , θα δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και το νομικό αγώνα για τη δικαίωσή μας.
Θεωρούμε ότι η ενιαία νομική μας υποστήριξη από την ομάδα των δικηγόρων μας είναι η μόνη δυνατή τακτική στο στάδιο που διανύουμε.
Κάθε συνάδελφος έχει το δικαίωμα να επιλέξει δικό του δικηγόρο. Όμως θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο χειρισμός της υπόθεσης από μη εξειδικευμένα γραφεία ενέχει τον κίνδυνο έκδοσης αρνητικών δεδικασμένων που θα επηρεάσουν όλους μας.

Διευκρινίζουμε επίσης ότι άμεσα επεξεργαζόμαστε έντυπο αντίδρασης για το θέμα των στεγαστικών δανείων. Επίσης ο σύλλογος μας θα απευθύνει επιστολή προς την Εθνική και τις λοιπές τράπεζες για το θέμα  των δανείων ενόψει της απρόοπτης μεταβολής των συνθηκών διαβίωσης.