16 Ιαν 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16.1.2018


Μετά από πρόσκληση της Διοίκησης πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι συνάντηση των δύο μερών με αντικείμενο την πρόταση του συλλόγου μας, για επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε οπωσδήποτε εντός των πλαισίων του ΛΕΠΕΤΕ , πρόταση που αποδέχθηκε η τράπεζα, θέτοντας έναν θετικό παράγοντα για την αποκατάσταση μιας καλύτερης σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ συνταξιούχων και τράπεζας.

Στο διάλογο πού ακολούθησε οι εκπρόσωποι μας απαίτησαν την άμεση καταβολή της οφειλόμενης επικούρησης αναφέροντας την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι συνταξιούχοι και τονίζοντας ότι θα είναι μία κίνηση που θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο το καλό κλίμα μέσα στο οποίο θα περιστραφεί η προσδοκόμενη οριστική λύση .

Η Διοίκηση πρότεινε την άμεση δημιουργία σχετικής επιτροπής, με τη συμμετοχή ειδικών οικονομικών εμπειρογνωμόνων στην οποία έδωσε περιθώριο περαίωσης των εργασιών της ένα σύντομο χρονικό διάστημα  για την υποβολή των προτάσεων της. Οι εκπρόσωποι μας αποδέχθηκαν  την πρόταση , ο δε Πρόεδρος του συλλόγου μας , τόνισε ότι θα ζητήσει την έγκριση του Δ.Σ. του συλλόγου.

Τις θέσεις αυτές υποστήριξαν με απόλυτο τρόπο και οι εκπρόσωποι των άλλων συλλόγων και ΤΥΠΕΤ.


Παραβρέθηκαν στη συνάντηση αυτή εκτός των κ.κ. Πορτούλα και Τζούλη , Προέδρου και Γενικού Γραμματέα του συλλόγου μας, ο πρόεδρος και γεν. Γραμματέας του ΣΥΕΤΕ κ.κ. Αρβανίτης και Παπαγιάννης , ο πρόεδρος και Γεν. Γραμματέας του ΣΥΤΑΤΕ κ.κ. Παπαιωάννου και Καρζής, ο πρόεδρος του ΣΕΠΕΤΕ  κ. Δρόλιας  και η πρόεδρος του ΤΥΠΕΤ κ. Βογιατζοπούλου.