22 Δεκ 2017

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ε.Τ.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
ΑΘΗΝΑ, 22.12.2017
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ
ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Το προεδρείο του  Συλλόγου μας συναντήθηκε σήμερα με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Ι.Δραγασάκη μετά από αίτημα που είχε υποβάλλει  το Δ.Σ. του ΣΣΕΤΕ.
Στη σύσκεψη που διήρκεσε πάνω από μια ώρα, συμμετείχαν  ο υφυπουργός  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Α. Πετρόπουλος καθώς και η βουλευτής - συνάδελφος κα Χαρά Καφαντάρη και συνεργάτες του αντιπροέδρου.

Το προεδρείο ενημέρωσε για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την αδιαλλαξία της Διοίκησης Φραγκιαδάκη που ναρκοθετεί τον διάλογο που ο ίδιος -υποτίθεται- ότι επιδιώκει, εκβιάζοντας με τον οικονομικό στραγγαλισμό 16.500 οικογενειών συνταξιούχων και ζήτησε την άμεση πληρωμή  των συναδέλφων μας .(Παράλληλα έγινε αναφορά στην αδυναμία των συναδέλφων μας να ανταποκριθούν στις δανειακές τους  υποχρεώσεις.)

  Ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι ήδη έχει κάνει προσπάθειες προς την κατεύθυνση της καταβολής των οφειλόμενων οι οποίες όμως δεν ευοδώθηκαν γιατί -όπως του ανέφερε ο κ. Φραγκιαδάκης- δεν επιτρέπει ο SSM !
Στη συνέχεια τόσο ο αντιπρόεδρος όσο και ο υφυπουργός πρότειναν για να αρθεί το αδιέξοδο πρέπει  να ανοίξει ο διάλογος μεταξύ Διοίκησης και Συλλόγων ενώ επισήμαναν ότι η εμμονή εξεύρεσης μόνης λύσης στο πλαίσιο του ‘εγγυημένου παροχών ΛΕΠΕΤΕ’ εντείνει  το αδιέξοδο. Επίσης ο αντιπρόεδρος τόνισε ότι οι τράπεζες πλέον δεν ελέγχονται από την κυβέρνηση αλλά από τον SSM και το ΤΧΣ.

Συμπερασματικά από τη σημερινή συνάντηση δεν προέκυψε καμία θετική εξέλιξη και προοπτική που να διασφαλίζει συνθήκες αξιοπρεπούς διαλόγου σύμφωνα και με την απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας.

Συνάδελφοι,
Τις επόμενες μέρες θα συνεδριάσει το Δ.Σ. του Συλλόγου μας προκειμένου να  εξετάσει την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά και την  σημερινή συνάντηση. Οι δικαστικές ενέργειες συνεχίζονται συντεταγμένα και για τις οποίες θα εκδοθεί ειδική ανακοίνωση.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !

Την Κυριακή 24/12 Παραμονή Χριστουγέννων ώρα 12 το μεσημέρι μαζευόμαστε έξω από το Κεντρικό για να δώσουμε σάρκα και οστά στο σύνθημα που χθες ακούστηκε σε όλη τη χώρα με την πανελλαδική μας κινητοποίηση: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΔΩ!!!


Υ.Γ. Η Δ.Ε. του ΛΕΠΕΤΕ αποφάσισε  δια περιφοράς και με την πλειοψηφία Εργαζόμενων και Συνταξιούχων, την καταβολή των οφειλόμενων επισημαίνοντας όπως πάντα, ,ότι ο Λογαριασμός είναι εγγυημένων παροχών και οφείλει η Τράπεζα να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της.
                       Μόνη υπεύθυνη πηγή πληροφόρησης είναι ο Σύλλογός μας.

                        ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ