1 Δεκ 2017

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1-12-2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ε.Τ.Ε.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                                           
 ΑΘΗΝΑ, 1-12-2017
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ:
·    ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΕΠΙΚΟΥΡΗΣΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
·    ΒΑΖΕΙ ΜΟΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ‘ΔΙΑΛΟΓΟΥ’ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΣ ΣΤΟ Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π.
·    ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΣΦΥΚΤΙΚΟ  ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕ ΣΥΝΤΟΜΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Διευθύνοντα σύμβουλοy κ. Λ.Φραγκιαδάκη με  τους εκπροσώπους των Συλλόγων Συνταξιούχων και Εργαζομένων(ΣΣΕΤΕ, ΣΥΕΤΕ, ΣΥΤΑΤΕ, ΣΕΠΕΤΕ,ΤΥΠΕΤ).

Στη συνάντηση αυτή η Διοίκηση  επέμεινε μονότονα στο απαράδεκτο πλαίσιο των θέσεών της για κατάργηση του ΛΕΠΕΤΕ, την ένταξή μας στο θνησιγενές ΕΤΕΑΕΠ και στο θολό όραμα κάποιου επαγγελματικού ταμείου, θέλοντας να απαλλαγεί από τις ευθύνες της έναντι του Λογαριασμού Επικούρησης.
Επίσης πρότεινε την σύσταση κοινής τεχνοκρατικής επιτροπής (Διοίκησης και σωματείων Συνταξιούχων και Εργαζομένων)η οποία σε διάστημα ενός μηνός το αργότερο, θα πρέπει να έχει καταλήξει στα συμπεράσματά της.

Οι εκπρόσωποί μας τόνισαν για μια ακόμη φορά τις διατυπωμένες πάγιες θέσεις μας για τον χαρακτήρα του Λογαριασμού και ζήτησαν την άμεση καταβολή των επικουρικών παροχών Δεκεμβρίου , κάτι που δεν έγινε δεκτό από τον Διευθύνοντα σύμβουλο.

Σε ότι αφορά τη συμμετοχή στη προτεινόμενη κοινή επιτροπή, οι εκπρόσωποι  του Συλλόγου μας επιφυλάχτηκαν προκειμένου να συζητηθεί στο ΔΣ το οποίο ως γνωστό, βρίσκεται σε συνεχή συνεδρίαση που έλαβε-κατά πλειοψηφία- την παρακάτω απόφαση:

«Το ΔΣ του ΣΣΕΤΕ αποφασίζει την συμμετοχή του στην κοινή επιτροπή που θα συστήσει η Τράπεζα, υπό τις εξής 2 προυποθέσεις :
1.  Την άμεση καταβολή των επικουρήσεων
2.  Την συνέχιση λειτουργίας  του  ‘εγγυημένων παροχών’ ΛΕΠΕΤΕ»

Το ΔΣ του συλλόγου μας αποφάσισε την κλιμάκωση των πάσης φύσεως και μορφής αγωνιστικών κινητοποιήσεων  κάτι που απαιτεί το σύνολο των συνταξιούχων.
Συνάδελφοι,
Ο εμπαιγμός της Διοίκησης δεν θα περάσει!
Ο αγώνας μας συνεχίζεται με όλα τα μέσα.

Σε αυτές τις  κρίσιμες στιγμές απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους,
Μόνη υπεύθυνη πηγή πληροφόρησης είναι ο Σύλλογός μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ