20 Σεπ 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΣΕΤΕ ΜΕ Δ/ΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ Ε.Τ.Ε. & ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

Αθήνα 20/9/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΣΕΤΕ
ΜΕ Δ/ΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ Ε.Τ.Ε. & ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

1.ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ Δ/ΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΕΤΕ κ. Λ. ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ

         Πραγματοποιήθηκε χθες 19/9 συνάντηση του προεδρείου του ΣΣΕΤΕ με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ.Λ.Φραγκιαδάκη μετά από πρόσκληση του ιδίου στο νέο εκλεγμένο ΔΣ του Συλλόγου μας.
Στη συνάντηση διαπιστώθηκε το αδιέξοδο που έχει προκαλέσει η επιστολή- τελεσίγραφο του κ. Φραγκιαδάκη της 28/7/17 με την οποία επιτίθεται στον Λογαριασμό Επικούρησης, υπονομεύει την βιωσιμότητα του ΤΥΠΕΤ και «ενταφιάζει» τις ζωές Συνταξιούχων και Εργαζομένων.
Ο κ. Διευθύνων σύμβουλος  αφού επανέλαβε την θέση του ότι η Τράπεζα κινδυνεύει να  «κλείσει» αν συνεχίσει να καταβάλλει τις  επικουρικές παροχές, ζήτησε από το προεδρείο του ΣΣΕΤΕ να συναινέσουμε στην υπαγωγή μας στο θνησιγενές ΕΤΕΑΕΠ.... παρεμβαίνοντας -από κοινού με τη διοίκηση της ΕΤΕ-στη κυβέρνηση να νομοθετήσει....την «σφαγή» Συνταξιούχων και Εργαζόμενων!

Συμπληρωματικά  ανέφερε ότι πρόθεση της Τράπεζας είναι η δημιουργία “μιας μορφής επαγγελματικού ταμείου υπό προϋποθέσεις....” που θα καλύψει μέρος των απωλειών που θα προκύψουν στις παροχές επικούρησης.

Το Προεδρείο του ΣΣΕΤΕ επανέλαβε την ομόφωνη θέση Συνταξιούχων και Εργαζόμενων ότι ο ΛΕΠΕΤΕ είναι λογαριασμός  εγγυημένων παροχών και  η ΕΤΕ υποχρεούται να καταβάλλει την παροχή επικούρησης όπως αδιάκοπα πράττει από το 1949 μέχρι σήμερα.

2.ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ Κ.Α. κ. Α. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ

   Σε καλύτερο κλίμα έγινε στη συνέχεια η (κατόπιν αιτήματος του ΣΣΕΤΕ) συνάντηση του Προεδρείου του Συλλόγου μας με τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ.Α. Πετρόπουλο.

Ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε το Προεδρείο του ΣΣΕΤΕ, ότι η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να αιφνιδιάσει νομοθετώντας για την υπαγωγή μας στο ΕΤΕΑΕΠ.
Τόνισε όμως ότι «στη σημερινή συγκυρία  πρέπει να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση» για τον ΛΕΠΕΤΕ μεταξύ Συνταξιούχων Εργαζομένων και την Διοίκηση της ΕΤΕ και προς την κατεύθυνση αυτή είναι διατεθειμένος να συνδράμει εφόσον του ζητηθεί......

Συνάδελφοι,
Μετά και τις εξελίξεις αυτές, αποτελεί μονόδρομο η αγωνιστική μας απάντηση
 που ξεκινάει  από αύριο!

ΠΕΜΠΤΗ 21/9/17- ώρα 11.00 π.μ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ Ε.Τ.Ε.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΤΗ ΝΙΚΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ!