23 Νοε 2017

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Λ.Ε.Π.Ε.Τ.Ε, ΤΟ ΤΥΠΕΤ, ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΣΣΕΤΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
23-11-2017

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ   ΓΙΑ ΤΟΝ Λ.Ε.Π.Ε.Τ.Ε,   ΤΟ ΤΥΠΕΤ, ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Η χθεσινή  ενημερωτική συγκέντρωση του συλλόγου μας στην Αθήνα εξελίχτηκε σε μεγαλειώδη πορεία και συγκέντρωση  έξω από το κτίριο της Διοίκησης της ΕΤΕ που  συνεδρίαζε το Δ.Σ. της Τράπεζας.

Ένα ποτάμι 2500 περίπου συναδέλφων μας διασχίζοντας τους κεντρικότερους δρόμους της Αθήνας κατέληξε έξω από το Κεντρικό  Κατάστημα της Ε.Τ.Ε. για να διαδηλώσει με οργή , αγανάκτηση αλλά και με αξιοπρέπεια για την παράνομη, αιφνίδια, αναίτια και αυθαίρετη απόφαση της Διοίκησης της Τράπεζας να διακόψει  ολοσχερώς την παροχή  επικούρησης από 16000 συνταξιούχους και τις οικογένειες τους, τους οποίους οδηγούν πλέον σε φτωχοποίηση και κοινωνική απαξίωση.

Μέσα στο ερμητικά κλειστό κτίριο της ΕΤΕ και πίσω από τα κλειστά παράθυρα, συνεδρίαζε το Δ.Σ. της Τράπεζας με συνθήκες ειρηνικής πολιορκίας από τους χιλιάδες συναδέλφους μας που απαιτούσαν το αυτονόητο, της καταβολή  της παροχής επικούρησης και της έκτακτης παροχής για τον δύσκολο μήνα Δεκέμβριο.

Το αίτημα υποβλήθηκε και από την αντιπροσωπεία των προέδρων και των Γενικών Γραμματέων Συνταξιούχων και Εργαζομένων που ‘δέχτηκε’ ο κ. Λ.Φρακιαδάκης  στο γραφείο του όπου με απαξιωτικό και αλαζονικό τρόπο δήλωσε  ότι δεν πρόκειται να καταβάλλει την επικουρική παροχή Δεκεμβρίου γιατί σε αυτή την περίπτωση η Τράπεζα θα παρανομούσε….(Δεν ανέφερε βέβαια  ότι μέχρι σήμερα αν παρανομεί κάποιος είναι η Τράπεζα με τις αποφάσεις που ο ίδιος λαμβάνει μη καταβάλλοντας την επικουρική παροχή σήμερα…)
Δήλωσε επίσης ότι δεν αντιλαμβάνεται την πίεση που ασκείται στους συνταξιούχους και  στις οικογένειές τους από την μη καταβολή της παροχής, αφού οι συνταξιούχοι θα λάβουν την κύρια σύνταξη…..
Ξεπέρασε δε και τον ίδιο τον εαυτό του και μετά την απαξίωση των 16000 συνταξιούχων, ειρωνεύεται πλέον και την ίδια τη  κυβέρνηση αφού είπε χαρακτηριστικά στην αντιπροσωπεία μας     « …να πάτε να σας πληρώσει η κυβέρνηση…»

Μετά τις αρνητικές αυτές εξελίξεις, συνεδρίασε εκτάκτως το Δ.Σ. του Συλλόγου μας και αποφάσισε την κλιμάκωση του αγώνα αξιοπρέπειας  και επιβίωσης που δίνουν οι 16000 συνταξιούχοι και οι οικογένειές τους με κάθε μέσο, σε συνδικαλιστικό , νομικό και πολιτικό επίπεδο.

Θα σας κρατάμε ενήμερους  για τις  εξελίξεις.


Μόνη υπεύθυνη πηγή πληροφόρησης είναι ο Σύλλογός μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ