30 Απρ 2024

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ αρ. 114

 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ με την ΗΓΕΣΙΑ 

                                      του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

Προημερών και κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου, ορίστηκε από το Υπουργείο Εργασίας για σήμερα [30 Απριλίου 2024] συνάντηση με την ηγεσία του και με θέμα την άρση περικοπής της Επικουρικής Σύνταξης, κατά 33%, τον Ιαν. 2025.

Το Προεδρείο προσκάλεσε τον επικεφαλής της ΔΑΚΣ στη συνάντηση, όπως άλλωστε είχε ανακοινωθεί και στη συνεδρίαση του Δ.Σ. ο οποίος όμως αρνήθηκε τη συμμετοχή του, δηλώνοντας ότι θα ζητήσεισυνάντηση με την κ. Υπουργό Εργασίας με την παρουσία μόνον της παράταξής του.

Λίγες ώρες πριν τη συνάντηση [15:00] πληροφορηθήκαμε πως κάποιοι συνεχίζουννα βάζουν εμπόδια στη πραγματοποίησή της, όπως είχαμε αναφέρει και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Η συνάντηση τελικά πραγματοποιήθηκε με τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείο κ. Νικ. Μηλαπίδη, καθώς και τον Διευθυντή του γραφείου της Υπουργού κ. Φερετζάνη. 

Οι απαντήσεις, αναφορικώς με το θέμα μας, ήταν απολύτως αρνητικές με τη διευκρίνηση ότι αυτές απηχούν και τις απόψεις των λοιπών μελών της ηγεσίας του Υπουργείου.

Πέραν αυτών, μας επισημάνθηκε ότιείναι συναρμόδιο το Υπουργείο Οικονομικών και επ’ αυτού του θέματος έχει τον πρώτο λόγο.

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι θα ζητηθεί άμεση συνάντηση με το Υπουργείο Οικονομικών και σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ., ο Σύλλογος προετοιμάζεται για πραγματοποίηση κινητοποιήσεων μετά τις εορτές του Πάσχα.

Υ.Γ.: Για την ανωτέρω αρνητική απάντηση, ενημερώθηκε ο Πρόεδρος της ΟΣΤΟΕ για να τεθεί θέμα συζήτησης σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της.

Αθήνα, 30 Απριλίου 2024

Για τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ

 

Ο Πρόεδρος                                Ο Γεν. Γραμματέας

Ν. Τσαλαβρέττας                                  Μ. Πίγκος