28 Μαΐ 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/5/2019



Σήμερα για μία ακόμη φορά η ομάδα του κ. Μαύρου προέβη σε ανεπίτρεπτες ενέργειες. Έκανε κατάληψη των γραφείων μας και δεν άφησε το προσωπικό και τα μέλη του Δ.Σ. να μπουν να δουλέψουν .

Πιο συγκεκριμένα 20 περίπου γυναίκες συνταξιούχοι και άλλοι τόσοι άνδρες συνάδελφοι οι οποίοι προκλητικά απειλούσαν, είχαν μετακινήσει τα έπιπλα του διαδρόμου του συλλόγου (καναπέδες, καρέκλες  κ.λ.π.) μπροστά στις πόρτες των γραφείων και εμπόδιζαν την είσοδο στους χώρους δουλειάς. Ο Πρόεδρος του συλλόγου, με κάποια μέλη του προεδρείου, προσπάθησε με συζήτηση να πείσει τους καταληψίες ότι αυτές οι ενέργειες δεν προάγουν και δεν βοηθούν στη λύση του θέματος μας. Χαρακτηριστικά έλεγε σε αυτούς ότι ο «εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των εργαζομένων» μόνο δεινά μπορεί να προσφέρει. 

Επειδή η κατάσταση κόντευε να ξεφύγει και επειδή οι φραστικές απειλές του τύπου «θα σε θάψω», «μη με ακουμπήσεις θα σε σκοτώσω», «εσένα έξω από εδώ θα σε …….», και επειδή έπρεπε πάση θυσία να αποφευχθεί η οποιαδήποτε παρενέργεια, ο Πρόεδρος συζητώντας και με άλλα μέλη του προεδρείου αλλά και με αρκετούς έκπληκτους παρόντες  συναδέλφους, που ζητούσαν από αυτόν να κάνει κάτι,  προσέφυγε αμέσως μαζί με τον Αντιπρόεδρο κ. Κωνσταντέλο  και τον Γενικό Γραμματέα κ. Πίγκο, στο γειτονικό αστυνομικό τμήμα και παρακάλεσε τον Διοικητή να μεσολαβήσει κατευναστικά προκειμένου να λυθεί το όλο θέμα.

Και βέβαια με τη μεσολάβηση του  Διοικητή του αστυνομικού τμήματος επήλθε η σχετική ηρεμία και λύθηκε η κατάληψη αφού επισημάνθηκαν  στους κ.κ. Μαύρο, Βάπτισμα και Βαγενά τα αδικήματα τα οποία επισύρει η ενέργεια της κατάληψης.

Πρέπει να τονιστεί το γεγονός ότι σήμερα μετά τις πολιτικές εξελίξεις στις Ευρωεκλογές, ο Πρόεδρος είχε συγκαλέσει συνεδρίαση του Προεδρείου με θέματα του επανυπολογισμού, των βεβαιώσεων μισθοδοσίας που δεν παίρνουμε από το Γενάρη, της πορείας ελέγχου της Εξελεγκτικής Επιτροπής και της εύρεσης νέας πίεσης για την καταβολή του εφάπαξ στους 572.  

Είναι αξιοπερίεργο σαν γεγονός, η ύπαρξη τέτοιων φαινομένων, τα οποία διχάζουν, δεν λύνουν προβλήματα, δεν τιμούν κανένα και χαρακτηρίζονται σαν κινήσεις και πράξεις εντυπωσιασμού.