4 Ιουλ 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 4/7/2018


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ:
ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ-ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ- ΛΟΓ/ΜΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΕΚΝΩΝ
-ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΥΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ


1.ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

Ως γνωστόν ενώ με απόφαση του Σ.τ.Ε. από τον 6ο/2015 κηρύχθηκαν ως αντισυνταγματικές οι μειώσεις των νόμων 4051/12 ΚΑΙ 4093/12,εντούτοις το ελληνικό κράτος εξακολουθεί να μην εφαρμόζει την  απόφαση.

Ο ΣΣΕΤΕ από το 2016 έχει προχωρήσει σε σχετική μηνυτήρια αναφορά κατά των αρμοδίων η oποία δεν έχει ακόμα τελεσφορήσει.
Σύμφωνα με ενημέρωση του νομικού συμβούλου του συλλόγου κ. Α. Στρίμπερη υπάρχει έδαφος για άσκηση ατομικών αγωγών για αναδρομικά από 6ο/2015.


2.ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΡΘΡΟ 44/Ν.3986/2011

Το Ελεγκτικό Συνέδριο με την απόφαση του 244/2017 έκρινε αντισυνταγματική την περικοπή για τους συνταξιούχους δημοσίους  υπαλλήλους.

Η απόφαση αυτή έχει αναδρομική ισχύ για όσους είχαν προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια πριν από  την έκδοσή της.
Όσον αφορά τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα υπάρχει σε εξέλιξη δικαστική προσφυγή και αναμένεται απόφαση μετά την έκδοση της οποίας όσοι προσφύγουν δικαστικά δεν θα δικαιούνται αναδρομικά προ της απόφασης.

Σύμφωνα λοιπόν με την ενημέρωση του νομικού συμβούλου του συλλόγου μας υπάρχει και σε αυτή την περίπτωση έδαφος άσκησης αγωγών.



3.ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΕΚΝΩΝ

Ο Σύλλογος με παρέμβαση του και γραπτό υπόμνημα ζήτησε να διακοπεί ο λανθασμένος τρόπος υπολογισμού του για τα έτη που κάποιος είναι συνταξιούχος και να μην υπολογίζεται μόνο επί της κυρίας σύνταξης αλλά και επί της παροχής ΛΕΠΕΤΕ έως τον Δεκέμβριο του 2017 που έχει χορηγηθεί.


4. ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΥΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Θα υπάρξει ανακοίνωση μόλις πραγματοποιηθεί συνάντηση με τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Εργασίας.



ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΣΕΤΕ