22 Μαΐ 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/5/2018


ΘΕΜΑ : «Βεβαιώσεις αποδοχών έτους 2017 κύριας σύνταξης»


Συνάδελφοι,

Όπως ήδη έχετε πληροφορηθεί από την επισυναπτόμενη επιστολή των ΑΟΠΕΤΕ στη βεβαίωση έτους 2017 της επικούρησης, οι βεβαιώσεις αποδοχών της κύριας σύνταξης δε θα σας αποσταλούν ταχυδρομικώς και θα πρέπει να αναζητηθούν ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΕΦΚΑ, χρησιμοποιώντας προς τούτο τους Α.Μ. ΔΙΑΣ και Α.Μ ΙΚΑ.
Ο Α.Μ ΔΙΑΣ αναγράφεται στο άνω αριστερό μέρος του εκκαθαριστικού της επικούρησης ενώ τον Α.Μ ΙΚΑ θα πρέπει να τον αναζητήσετε από τον ΕΦΚΑ Τραπεζών, που εδρεύει στη Δραγατσανίου 8 στον 1ο όροφο.
Ωστόσο, σύμφωνα με όσα μας πληροφόρησαν αρμόδια στελέχη του ΑΟΠΕΤΕ μπορείτε να απευθύνεστε και στα υποκαταστήματα ΕΦΚΑ της περιοχής σας (πρώην ΙΚΑ).
Ο Σύλλογός μας θα προβεί στις δέουσες ενέργειες προς την Υποδιεύθυνση Μηχανογράφησης του ΑΟΠΕΤΕ ώστε στο επόμενο ή μεθεπόμενο εκκαθαριστικό της κύριας σύνταξης να αναγράφεται ο ΑΜ ΙΚΑ.
Οσον αφορά τις φορολογικές δηλώσεις του 2017, μπορείτε να τις υποβάλλετε χωρίς να έχετε τη βεβαίωση κύριας σύνταξης γιατί είναι ήδη καταχωρημένα τα σχετικά ποσά στο TAXIS.
Για οποιαδήποτε εξέλιξη για το θέμα θα σας ενημερώσουμε με Δελτίο Τύπου.

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΣΕΤΕ