26 Μαρ 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/3/2018


Αθήνα 26/3/18



ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ


Σε μία εκπληκτική από πλευράς όγκου, μεγέθους και παλμού συγκέντρωση (πάνω από 5.000) οι συνάδελφοι μας  διατράνωσαν για μία ακόμη φορά την πίστη τους ότι η τελική νίκη θα έλθει μέσα από τον συνετό αγώνα που δίνουν συσπειρωμένοι στο σύλλογο τους.

Το επικουρικό που αιφνίδια έκοψε ο κ Φραγκιαδάκης τον περασμένο Νοέμβριο και άφησε στο έλεος του Θεού  16.500  συνταξιούχους με τις οικογένειες τους θα αναγκαστεί να το καταβάλει με όλα τα αναδρομικά στους δικαιούχους πολύ σύντομα.

Η συγκέντρωση μας στην Κοτζιά σηματοδοτεί την βούληση μας για την τελική δικαίωση μας.

Δόθηκε το ψήφισμα της μεγαλειώδους συγκέντρωσης στον κ. Διευθύνοντα από τους εκπροσώπους των συνταξιούχων και των εν ενεργεία συναδέλφων, το οποίο παραθέτουμε πιο κάτω.

Τονίσαμε στον κ. Φραγκιαδάκη την στιβαρή και αμετακίνητη θέση μας ότι ή όποια λύση θα πρέπει να βρεθεί μέσα στον ΛΕΠΕΤΕ. Η προσπάθεια ανεύρεσης από τον κ. Φραγκιαδάκη λύσεων, έξω από αυτόν, μη παραδεκτών από τους συνταξιούχους , είναι πόλεμος «κατά των ανεμόμυλων».

Η απάντηση του,  επαναλαμβάνοντας τα ίδια και τα ίδια, έδειξε ότι το μεγάλο αφεντικό της τράπεζας  εξακολουθεί να δείχνει την ίδια ανάλγητη στάση, το ίδιο σκληρό προσωπείο, την ίδια ανεύθυνη και προκλητική θέση. Στο μόνο που φάνηκε υποχωρητικός ήταν το αίτημα μας για πάγωμα των  δανείων για το οποίο επιφυλάχθηκε να απαντήσει ξεκάθαρα, λέγοντας ότι θα το σκεφθεί.

Η συγκέντρωση προχώρησε στην προγραμματισμένη πορεία προς του Μαξίμου για  συνάντηση  με εκπροσώπους της Κυβέρνησης. Ο όγκος του πλήθους μας διατάραξε την ησυχία της πόλης και την κυκλοφορία της επί τρίωρο.


Στο Μαξίμου επιτράπηκε μόνον σε μία αντιπροσωπεία 7 εκπροσώπων μας να μπει στο Μαξίμου και να επιδώσει στη διευθύντρια του Κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Τζανακόπουλου το ψήφισμα μας προς τον κ. Πρωθυπουργό ο οποίος έλειπε.

                                          

ΕΚΔΙΚΑΣΗ  ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ



Εκδικάστηκαν την Παρασκευή 23/3/18  τα ασφαλιστικά μέτρα των 4.033 αιτήσεων συναδέλφων των οποίων η αίτηση για προσωρινή διαταγή είχε απορριφθεί στις 29/1/2018.

Οι νομικοί του Συλλόγου μας κ.κ. Α. Στρίμπερης, Ι. Καρούζος καθώς και ο κ. Ν. Δήμας   ( ΣΥΕΤΕ)  έδωσαν συντεταγμένα τη νομική μάχη εστιάζοντας στην βλαπτική συνέπεια που προέκυψε για τους συνταξιούχους από την αυθαίρετη και παράνομη περικοπή της επικουρικής παροχής από την Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.


Μονότονα και αβάσιμα τα επιχειρήματα των δικηγόρων της Τράπεζας - εναρμονιζόμενοι με την ανάλγητη στάση της  Διοίκησης - επικεντρώθηκαν στο να πειστεί το δικαστήριο ότι  « η ΕΤΕ δεν έχει υποχρεώσεις έναντι του ΛΕΠΕΤΕ που είναι φορέας κοινωνικής ασφάλισης και ότι οι συνταξιούχοι πρέπει να λαμβάνουν…επικουρικές συντάξεις από τον κρατικό φορέα(δηλ.τον ΕΤΕΑΕΠ)»

Δηλαδή  επανέλαβαν τις  γνωστές θέσεις της Διοίκησης της ΕΤΕ που επιδιώκει την διάλυση του ΛΕΠΕΤΕ και την φτωχοποίηση 16.500 συνταξιούχων.

Όλα αυτά τα επιχειρήματα των νομικών της Τράπεζας κατέρρευσαν με την  κατάθεση του μάρτυρα του Συλλόγου μας κ. Γ. Ρωμανιά για τον οποίο οι δικηγόροι της ΕΤΕ ζήτησαν από το δικαστήριο την εξαίρεσή του, αίτημα το οποίο απέρριψε η έδρα.

ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ