4 Ιαν 2018

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ Ν Π ΧΑΝΙΩΝ ΕΤΕ 28/12/2017

Πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ΕΤΕ Χανίων , όπου με την παρουσία περίπου 40 συναδέλφων  εκδηλώσαμε την αντίθεσή μας και την αγανάκτησή μας για την κατάργηση –επί της ουσίας – της επικούρησης  του ΛΕΠΕΤΕ  και  εκφράσαμε την έντονη  πρόθεσή μας για την συνέχιση του  αγώνα  της δικαίωσής μας  μαζί με όλους τους συνταξιούχους και εργαζόμενους της ΕΤΕ  για την επιβίωση του ΤΥΠΕΤ  και τη διάσωση της αξιοπρέπειάς μας , με την συγκροτημένη ,συνεχιζόμενη και  -ελπίζουμε – αποτελεσματική  καθοδήγηση του Συλλόγου Συνταξιούχων της ΕΤΕ . Δώσαμε υπόσχεση για συνέχιση του αγώνα μας στις 11 Ιανουαρίου στην Παγκρήτια συγκέντρωση που συνδιοργανώνουμε με τα ΝΠ Ρεθύμνου , Ηρακλείου και Λασιθίου έξω από την Περιφερειακή Δνση  Κρήτης της ΕΤΕ –όπως  σας ενημερώσαμε ήδη – και σας καλούμε να παρευρεθείτε ως ΔΣ. 

Ρεπορτάζ συγκέντρωσης

Ψ  Η  Φ  Ι  Σ  Μ  Α       ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ   Ν Π ΧΑΝΙΩΝ    ΕΤΕ  28/12/2017

Εμείς οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας Νομού Χανίων που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017 έξω από το Κατάστημα της ΕΤΕ Χανίων, αφού ακούσαμε και ενημερωθήκαμε από τον Γραμματέα του ΝΠ Χανίων κ. Τσαουσάκο Γιώργο ,αποφασίσαμε:
1)      Nα εκφράσουμε  για μία ακόμη φορά την αγανάκτησή  και την απογοήτευσή μας , μετατρέποντάς τις σε αγωνιστική διεκδίκηση, για την διακοπή της χορήγησης της παροχής του ΛΕΠΕΤΕ από την Εθνική Τράπεζα και τον  εκπρόσωπό της κ. Φραγκιαδάκη , ο οποίος τελικά –κατά δήλωσή του – ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ σε αυτήν ,αλλά εφαρμόζει πιστά τις οδηγίες των ξένων επικυρίαρχων (esm). Να παραιτηθεί  τώρα, αν έχει φιλότιμο , παίρνοντας μαζί του και τις εκατοντάδες χρυσοπληρωμένους συμβούλους του ,σε ένδειξη συμπαράστασης στους 16,000 συνταξιούχους  ,η να ορθώσει το ανάστημά του καταβάλλοντάς μας  το εδώ και 70 χρόνια   ποσό της επικούρησής μας.
2)      Δεν αποδεχόμαστε από την Κυβέρνηση να παίζει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και  να απεκδύεται των ευθυνών της ( δια του Αντιπροέδρου της κ. Δραγασάκη και του Υπουργού κ. Πετρόπουλου)  ,αποδεχόμενη ασμένως το ιδιόρρυθμο  καθεστώς που επέβαλαν οι πιστωτές και στην Εθνική Τράπεζα  και να απαιτούν να καταργηθεί ο ΛΕΠΕΤΕ  , αρνούμενοι τον  εγγυοδοτικό χαρακτήρα της παροχής του .Επιπλέον δε να προτείνουν «διευκολύνοντας»- μέσω διαλόγου – την διαδικασία ένταξής μας στο επικουρικό του ΙΚΑ(ΕΤΕΑΕΠ) , για το οποίο προχθές ψηφίστηκε μέσω του προυπολογισμού  2018 νέα μείωση κατά 150 εκ ευρώ και έτσι η μέση προβλεπόμενη επικουρική σύνταξη θα είναι στο αστρονομικό ποσό των 171,34 ευρώ ( μέχρι φυσικά του τελικού μηδενισμού της –λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων που «θα σχιζόντουσαν σε μία νύχτα».
3)      Θεωρούμε ότι ΜΟΝΟ πολιτική λύση μπορεί να δοθεί με την ακύρωση του εγκληματικού Νόμου 3371/2005 ,που έστειλε στο ΙΚΑ ΕΤΕΑΜ(ΕΤΕΑΠ) όλους όσους προσλήφθηκαν από την Τράπεζα μετά την 1/1/2005 ,στερώντας από τον ΛΕΠΕΤΕ τις εισφορές τους. Να εξαναγκάσει  πολιτικά την Τράπεζα να καταβάλει στο ΛΕΠΕΤΕ τις εισφορές της από το 2005 και να επιστρέψει τα κλεμμένα αποθεματικά (από τις  ΑΜΚ και  PSI).
4)      Είμαστε εδώ σήμερα και θα είμαστε εδώ έξω από την Εθνική Τράπεζα ,όπως και σε όλη την Ελλάδα , μέχρι τη δικαίωσή μας.  Καλούμε ΟΛΟΥΣ  τους συνταξιούχους της ΕΤΕ  στην Παγκρήτια συγκέντρωση διαμαρτυρίας  την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018 στις 11 το πρωί έξω από την Περιφερειακή Δνση  Κρήτης στο Ηράκλειο  ,για να εκφράσουμε συντονισμένα  με όλους τους συνταξιούχους  της ΕΤΕ  της Κρήτης  την απαίτησή μας για σεβασμό και αξιοπρέπεια της διαβίωσής μας.

                                                                                        Οι παρόντες Συνταξιούχοι Ν Χανίων