27 Νοε 2017

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ε.Τ.Ε.
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΘΗΝΑ, 27.11.2017
ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ Λ.Ε.Π.Ε.Τ.Ε.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΙΑΡΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ
ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ….

Σήμερα συνεδρίασε η Διαχειριστική Επιτροπή του ΛΕΠΕΤΕ(Παρόντες οι κ.κ. Π.Φουρτούνης, Δ.Παυλινέρης Γ.Αρμελινιός, Β.Βογιατζοπούλου ,Χ.Ασπιώτης, Ι.Πορτούλας,Ν.Παπαιωάννου) στην οποία αποφασίστηκε (μειοψηφούντων των προέδρων ΣΣΕΤΕ Γ. Πορτούλα και ΣΥΤΑΤΕ Ν. Παπαιωάννου) η πίστωση για τον μήνα Δεκέμβριο, της παροχής επικούρησης που ανέρχεται στο ποσοστό 13% του δικαιούμενου ποσού για κάθε συνταξιούχο που προέρχεται μόνο από τις εισφορές των εργαζομένων απαλλάσσοντας με τον τρόπο αυτό την τράπεζα από την πάγια υποχρέωση της έναντι του  ΛΕΠΕΤΕ.

Η Διοίκηση Φραγκιαδάκη, νομίζει ότι οι συνταξιούχοι της ΕΤΕ είναι επαίτες και κορυφώνει την ανάλγητη στάση της απέναντί τους, τορπιλίζοντας την συνάντηση της  Τετάρτης που πλέον δεν έχει κανένα ουσιαστικό νόημα…

Η απόφαση αυτή τραυματίζει θανάσιμα τον χαρακτήρα του εγγυημένου παροχών ΛΕΠΕΤΕ και αποτελεί πλήγμα στην αξιοπρέπεια των συνταξιούχων και μάλιστα από ‘φίλια πυρά’…

Απορίας άξιο είναι ότι παρά την ομόφωνη απόφαση -που πάρθηκε τη Παρασκευή 24/11στη σύσκεψη των προεδρείων Εργαζόμενων και Συνταξιούχων στον ΣΥΕΤΕ-  για την μη αποδοχή της ελεημοσύνης της διοίκησης, αυτή δεν ακολουθήθηκε και η Δ.Ε. με ψήφους 6 έναντι 2(και απόντος του προέδρου του ΣΥΕΤΕ που όμως εξουσιοδότησε τηλεφωνικώς την πρόεδρο του ΤΥΠΕΤ)έλαβε αυτή την  απαράδεκτη απόφαση για τους 16000 συνταξιούχους και τις οικογένειές τους.
Μετά από τις σημερινές δραματικές εξελίξεις, συνεδρίασε το Προεδρείο του Συλλόγου μας και αποφάσισε:

  • Την άμεση σύγκλιση του ΔΣ του συλλόγου μας για αύριο Τρίτη που θα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση προκειμένου να αποφασίσει κλιμάκωση των πάσης φύσεως και μορφής αγωνιστικών κινητοποιήσεων που απαιτεί το σύνολο των συνταξιούχων.
Συνάδελφοι,
Ο εμπαιγμός της Διοίκησης δεν θα περάσει!
Ο αγώνας μας συνεχίζεται με όλα τα μέσα.

Σε αυτές τις  κρίσιμες στιγμές απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους,
Μόνη υπεύθυνη πηγή πληροφόρησης είναι ο Σύλλογός μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ