30 Μαρ 2020

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΣΕΤΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

              ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
                        ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
                                   ------------
                      ΔΡΑΓΑΤΣΑΝΙΟΥ 8 – (6ος ΟΡΟΦΟΣ)
                     ΤΗΛ : 210.32.32.462  ΦΑΞ : 210.32.39.658
                     mail : ssete@otenet.gr
       T           Τ.K 105 59 – ΑΘΗΝΑ
                                  ------

                    Αρ. Πρωτ. 125                                                                                       Αθήνα, 30 Μαρτίου 2020

Προς
τον Πρωθυπουργό της χώρας
κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ, με την παρούσα επιστολή μου θέλω να σας συγχαρώ για τις ενέργειες στις οποίες προβήκατε για την αντιμετώπιση της πανδημίας και στην χώρα μας, από την λαίλαπα του κορωνοϊού, οι οποίες μέχρι σήμερα έχουν θετικά αποτελέσματα για τον πληθυσμό της χώρας σε σχέση με τα θλιβερά φαινόμενα που παρατηρούνται σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
Κύριε Πρωθυπουργέ, με αίσθημα ευθύνης ως Πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων της ΕΤΕ και στα πλαίσια της κοινωνικής ευαισθησίας που σας διακρίνει τούτη την δύσκολη ώρα που διέρχεται ο τόπος, σας καλώ όπως άμεσα μεριμνήσετε για την καταβολή των αναδρομικών της επικούρησης στους συνταξιούχους της ΕΤΕ και στις 18.000 οικογένειες τους, οι οποίοι διαβιούν υπό τραγικές συνθήκες, στερούμενοι στοιχειωδών αγαθών όπως λ.χ. της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, προκειμένου να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση, ως συνάδει σε απομάχους της εργασίας που προσέφεραν στην Εθνική Τράπεζα και στην εθνική οικονομία.
Ανεξάρτητα από τις οποιεσδήποτε πικρίες για τον τρόπο ρύθμισης του ΛΕΠΕΤΕ και την ένταξή του με τον Ν. 4680/2020 στο σύστημα δημόσιας επικουρικής ασφάλισης, σας απευθύνω έκκληση όπως δώσετε σχετική εντολή στην διοίκηση του e-ΕΦΚΑ για την άμεση καταβολή των σχετικών αναδρομικών της επικούρησης του έτους 2018.
Με εκτίμηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΣΣΕΤΕ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΣ


Κοινοποίηση : Στο Διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Χρήστο  Χάλαρη