12 Ιαν 2018

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ




Ψ  Η  Φ  Ι  Σ  Μ  Α    ΠΑΓΚΡΗΤΙΑΣ   ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ   ΕΤΕ  11/1/2018

Εμείς οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας από όλη την Κρήτη που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου , αφού ακούσαμε και ενημερωθήκαμε από τους εκπροσώπους  του Συλλόγου Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας, θέσαμε ερωτήματα και πήραμε απαντήσεις  και διευκρινήσεις και τοποθετηθήκαμε με προτάσεις προς το ΔΣ , αποφασίσαμε:
1)      Nα εκφράσουμε  για μία ακόμη φορά την αγανάκτησή  και την απογοήτευσή μας , μετατρέποντάς τις σε αγωνιστική διεκδίκηση, για την διακοπή της χορήγησης της παροχής του ΛΕΠΕΤΕ από την Εθνική Τράπεζα και τον  εκπρόσωπό της κ. Φραγκιαδάκη , ο οποίος τελικά –κατά δήλωσή του – ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ σε αυτήν ,αλλά εφαρμόζει πιστά τις οδηγίες των ξένων επικυρίαρχων (esm). Να παραιτηθεί  τώρα, αν έχει φιλότιμο , παίρνοντας μαζί του και τις εκατοντάδες χρυσοπληρωμένους συμβούλους του ,σε ένδειξη συμπαράστασης στους 16,000 συνταξιούχους  ,η να ορθώσει το ανάστημά του καταβάλλοντάς μας  το εδώ και 70 χρόνια   ποσό της επικούρησής μας.
2)      Δεν αποδεχόμαστε από την Κυβέρνηση να παίζει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και  να απεκδύεται των ευθυνών της ( δια του Αντιπροέδρου της κ. Δραγασάκη και του Υπουργού κ. Πετρόπουλου)  ,αποδεχόμενη ασμένως το ιδιόρρυθμο  καθεστώς που επέβαλαν οι πιστωτές και στην Εθνική Τράπεζα  και να απαιτούν να καταργηθεί ο ΛΕΠΕΤΕ  , αρνούμενοι τον  εγγυοδοτικό χαρακτήρα της παροχής του .Επιπλέον δε να προτείνουν «διευκολύνοντας»- μέσω διαλόγου – την διαδικασία ένταξής μας στο επικουρικό του ΙΚΑ(ΕΤΕΑΠ) , για το οποίο πρόσφατα ψηφίστηκε μέσω του προυπολογισμού  2018 νέα μείωση κατά 150 εκ ευρώ και έτσι η μέση προβλεπόμενη επικουρική σύνταξη θα είναι στο αστρονομικό ποσό των 171,34 ευρώ ( μέχρι φυσικά του τελικού μηδενισμού της –λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων που «θα σχιζόντουσαν σε μία νύχτα».
3)      Θεωρούμε ότι ΜΟΝΟ πολιτική λύση μπορεί να δοθεί με την ακύρωση του εγκληματικού Νόμου 3371/2005 ,που έστειλε στο ΙΚΑ ΕΤΕΑΜ(ΕΤΕΑΠ) όλους όσους προσλήφθηκαν από την Τράπεζα μετά την 1/1/2005 ,στερώντας από τον ΛΕΠΕΤΕ τις εισφορές τους. Να εξαναγκάσει  πολιτικά την Τράπεζα να καταβάλει στο ΛΕΠΕΤΕ τις εισφορές της από το 2005 και να επιστρέψει τα κλεμμένα αποθεματικά (από τις  ΑΜΚ και  PSI). Να συνεχίσουμε παράλληλα τον αγώνα μας  και μέσω των νομικών διαδικασιών με διαφάνεια και πλήρη  και έγκαιρη ενημέρωση .
4)      Προτείνουμε στο ΔΣ του Συλλόγου μας να κινητοποιήσει ακόμη περισσότερο τους συναδέλφους συνταξιούχους σε όλη την Ελλάδα με συγκεντρώσεις και προβολή πιο έντονη μέσω των ΜΜΕ των δίκαιων αιτημάτων μας. Να υποβάλει σε όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς προτάσεις για συνεργασία  και αγωνιστική διεκδίκηση για όλα τα θέματα που απασχολούν όχι μόνο εμάς (ΛΕΠΕΤΕ,ΤΥΠΕΤ) , αλλά και όλη την ελληνική κοινωνία (όπως Υγεία , Παιδεία ,Κοινωνική ασφάλιση, κλπ).Να λύσουμε επιτέλους τον γόρδιο δεσμό  με την Ομοσπονδία Συνταξιούχων Τραπεζικών και να συνταχθούμε όλοι μαζί στον κοινό αγώνα για αξιοπρεπή διαβίωση.
5)      Να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας και να απαιτήσουμε την απόσυρση τώρα της νομοθετικής διάταξης για την κατάργηση επί της ουσίας του δικαιώματος της απεργίας για τα πρωτοβάθμια σωματεία, με τον καθορισμό του 50+1 των οικονομικά εντάξει μελών για λήψη απόφασης για απεργιακή κινητοποίηση , ως κλάδος των τραπεζουπαλλήλων με ιστορικό μεγαλειωδών κινητοποιήσεων  για την προάσπιση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειάς μας  .
6)      Να επιδώσουμε το παρόν ψήφισμα στην Περιφερειακή Δνση Κρήτης της ΕΤΕ  για να το προωθήσει προς τη Διοίκηση της ΕΤΕ  και ειδικά στον κ. Φραγκιαδάκη ,στην Περιφέρεια Κρήτης –κ.Αρναουτάκη -,σε όλους τους Βουλευτές Κρήτης  και στους Υπουργούς  .Επίσης να το κοινοποιήσουμε μέσω των ΜΜΕ  σε όλη την Κρήτη .
7)      Να καλέσουμε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στην Εθνική Τράπεζα να         συμπαραταχθούν στον αγώνα μας ,που έχει σαν στόχο και την επιβίωση του ΤΥΠΕΤ ως κύριο και αποκλειστικό φορέα παροχής υγείας και πρόνοιας  για τους συνταξιούχους  και εργαζόμενους της ΕΤΕ.

8)      Είμαστε εδώ σήμερα και θα είμαστε εδώ  σε όλη την Ελλάδα , μέχρι τη δικαίωσή μας.  Καλούμε ΟΛΟΥΣ  τους συνταξιούχους της ΕΤΕ για να εκφράσουμε συντονισμένα  την απαίτησή μας για σεβασμό και αξιοπρέπεια της διαβίωσής μας.

Οι παρόντες Συνταξιούχοι  της ΕΤΕ   Νομών Ηρακλείου ,Χανίων , Ρεθύμνου και  Λασιθίου